Динамо в матчі Ліги чемпіонів презентувало чергового юного талановитого футболіста

Антон Царенко

У першій зустрічі останнього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти Бенфіки у складі київського Динамо зіграли одразу чотири футболісти до 21 року, а для 18-річного Антона Царенка це взагалі був дебютний матч за основний склад

Київське Динамо продовжує вимушену ставку на вихованців власної школи футболу. Перший етап цієї програми розпочався одразу із виникненням фінансових проблем у клуба та скороченням витрат на придбання серйозних легіонерів. Другий етап став наслідком війни, активну фазу якої розпочала Московія проти України у лютому 2022 року.

У підсумку склад Динамо максимально українізувався. До рівня початку 1990-х, або навіть ще нижче. У перших іграх кваліфікації Ліги чемпіонів Мірча Луческу мав двох легіонерів, а після від’їзду Вербіча — лише одного Кендзьору.

А такі об’єктивні умови надають чудову можливість показати свої найкращі якості молодим вихованцям українського футболу. У вчорашній грі проти Бенфіки поміж інших на поле виходили чотири футболісти категорії U21 — всі четверо пройшли всі щаблі підготовки в академії Динамо. Так, Костянтин Вівчаренко розпочинав займатися футболом в Одесі, а Владислав Ванат — у Кам’янець-Подільському. Але і вони, і Ілля Забарний з Антоном Царенком — за всіма правилами вихованці саме Динамо.

Антон Царенко

Фото fcdynamo.com

Забарного зайвий раз представляти не потрібно. Ванат та Вівчаренко також відомі широкому загалу уболівальників вже не перший день, а от Царенко для багатьох може стати відкриттям. Хоча він — один з кращих футболістів України 2004 року народження. І один з лідерів Динамо U19, яке минулої осені добряче здивувало європейських експертів в Юнацькій лізі УЄФА. Нагадаємо, що тоді Царенко та компанія по разу розгромили Бенфіку (4:0), Баварію (4:0) та Барселону (4:1). В активі Царенко — атакуючого півзахисника — три гольові передачі. Його фігурою (а також ще деякими підлеглими Ігоря Костюка) зацікавилися в Іспанії.

Пульс Володар Золотого м’яча вручить нагороду кращому футболісту України U-17

Після 17 серпня в біографії Царенка розпочинається нова епоха. Якою вона вийде, залежатиме від самого Антона. Йому буде важко, адже фізичними габаритами похвалитися він не може. Але й мініатюрні футболісти ставали зірками світового масштабу. Їх головні чесноти — аж ніяк не в атлетизмі. Шанс у Царенка — відмінний. Їм потрібно тільки правильно скористатися.

В тему  Костюк: за розумінням гри 15-річний Царенко заслуговує місця у складі Динамо U-19



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.