Юний український футболіст після Динамо та Дніпра планує виступати у Данії

Ігор Ванда

17-річний вінгер Ігор Ванда, який виділявся у матчах юнацького чемпіонату України під егідою ДЮФЛУ за Динамо та ДАФ Дніпро вправним дриблінгом та гострими діями, сподівається закріпитися у датському футболі

Цієї весни у Данії висадився справжній український десант з талановитих юних футболістів, яких туди відправили працівники футбольного агентства KS-Consultoria de Futebol. Всі отримали змогу тренуватися в гарних умовах, а також показати свої найкращі якості місцевим тренерам та скаутам.

Хтось, як, наприклад, 17-річний форвард Єгор Рогач, вже грав та забивав у чемпіонаті Данії U17 за юнацький склад Віборга.

А його одноліток Ігор Ванда потрапив до Хобро.

Ванда розпочинав виступи в юнацькому чемпіонаті України під егідою ДЮФЛУ за київське Динамо (перед цим займався у ДЮСШ Миронівка), звідки згодом перебрався до ДАФ Дніпро. В сезоні-2020/2021 забив 11 голів у 22 матчах, а в сезоні-2021/2022 був другим в Еліт-лізі за кількістю обведень та ривків з м’ячом. Окрім того, входив у топ-рейтингів за такими показниками: подачі до воротарського майданчика, зароблені на собі фоли та ключові передачі.

Ігор Ванда

Ігор Ванда у формі датського Хобро

«З початку війни мені допомогли виїхати до Данії, — розповідає юний футболіст. — Живу у місті Хобро, тренуюсь в місцевій команді, яка виступає в NordicBet League. Хлопці по команді прийняли дуже добре, загалом зустріли чудово.

Спочатку тренувався з командою U17 та провів товариську гру проти Ольборга U17. Проявив себе добре. Незважаючи на те, що довго не грав, забив вирішальний гол та допоміг перемогти — 3:2.

Наразі маю можливість тренуватись з командою U19, в якій сподіваюся виступати в наступному сезоні.

В Хобро ходжу в школу, це дуже добре допомагає мені в адаптації, вчу англійську та датську мови. Буду багато працювати аби залишитися в Данії».

В тему Юний одеський воротар пройшов оглядини у футбольному клубі з Данії



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.