Нещерет: перед нами завжди стоїть завдання — не пропустити (відео)

19-річний голкіпер юнацької команди Динамо Руслан Нещерет поділився враженнями від перемоги над Дніпром-1 (3:0). За словами Руслана, команда однаково налаштовується на кожного суперника

У матчі 12-го туру юнацької першості проти Дніпра-1 київське Динамо забило суперникам три м’ячі, а голкіпер Руслан Нещерет зберіг свої ворота сухими. У коментарі клубним медіа воротар підвів підсумки домашньої перемоги:

— Суперник змусив тебе попрацювати. Чи відчув ти, що Дніпро-1 може забити?

— Так, у них хороша команда та сильні нападники. Гравці Дніпра-1 билися, добре подавали. Але наш захист також був на висоті.

— Микита Бурда додав солідності в захисті?

— Микиті потрібно було відчути ігровий ритм і набрати кондиції, що він і робить з юнацькою командою. Його досвід і холоднокровність надають впевненості всім нам.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

— Команді вдалося зіграти в захисті на нуль, у чому є і твоя заслуга. Це завжди головна вимога тренерського штабу?

— Перед нами завжди стоїть таке завдання — не пропустити. А гравцям атаки необхідно створювати гольові моменти, постійно тримати в напрузі воротаря суперників.

— Розкажи про моменти, які були створені біля твоїх воріт. В одному з епізодів, коли ти кулаками вибивав м’яч, навіть дісталося нападникові суперників.

— У першому таймі була подача з кутового, що завершилася звичайним ударом, який я зловив. Далі була метушня у штрафному, в якій суперник пробив носком, і я встиг зреагувати. Можливо, в тому епізоді наші захисники побоялися чіпати нападника, адже після будь-якого поштовху гравці падають і арбітр може призначити пенальті. До слова, і наша команда забила багато таких м’ячів, внаслідок плутанини в штрафному суперника, коли воротарі не встигали нічого зробити. А що стосується тієї подачі, то ми, воротарі, повинні не боятися жорстко йти на м’яч. Більше моментів, в принципі, і не було.

Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Антон Боль, який вийшов на заміну, часто підключався до атак. Напевно, це не дуже характерна функція для центрального захисника?

— Можливо, йому тренер сказав так діяти, або сам Антон хотів освіжити атаку та забити. Я теж був здивований, дивлюся — біля мене його немає, бігає попереду (посміхається).

— Можна було забивати і більше м’ячів?

— Можна було забити і більше — для цього було багато прострілів, подач. Але воротар Дніпра-1 теж добре працював.

— Чи не додають тобі труднощів підключення до атак крайніх захисників?

— Ні, так було завжди, тренер просить так діяти. Головне, щоб усі правильно перебудовувалися з атаки на оборону, і тоді все буде добре. Коли крайні захисники йдуть вперед, їх страхують крайні півзахисники, які сідають назад.

— Ти вже рік знаходишся в обоймі першої команди, наскільки придбаний там досвід допомагає тобі в грі за U-19?

— На дорослому рівні все набагато швидше, потрібно швидше приймати рішення, ніж у юнацькій першості. Тому тренування з першою командою приносять багато користі.

— Чи складно зберігати психологічний баланс між єврокубками та чемпіонатом?

— Оскільки ми зараз відстаємо від першої позиції в турнірній таблиці чемпіонату, у нас немає прохідних матчів на внутрішній арені. Налаштовуємося на кожного суперника однаково — чи то Барселона, чи Львів, чи Дніпро-1.

Таланти УПЛ, 12-й тур: голи Криськіва та Михайленка, дебют 20-річного американця

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.