Тренер Динамо U-19 Костюк: нам не вистачило часу для відновлення (відео)

Керманич Динамо Ігор Костюк поділився враженнями від матчу проти Шахтаря (0:2) у 10-му турі чемпіонату U-19. За словами фахівця, його команду підвела реалізація

Коментар старшого тренера Динамо U-19 Ігоря Костюка після зустрічі з донецьким Шахтарем (0:2) в 10-му турі юнацької першості України.

— У порівнянні з матчем проти Баварії стартовий склад вашої команди зазнав змін. Чи встигли гравці відновитися, чи був це оптимальний варіант складу?

— У Бражко та Діалло мікропошкодження. Хотіли трохи приберегти Самбу, але, спостерігаючи хід гри, у другому таймі довелося його випускати. Було видно, що команда і емоційно, і фізично не зовсім відновилася після матчу Юнацької ліги УЄФА. Ми домовлялися з Шахтарем, щоб перенести цю гру, але для УАФ важливіша збірна, тому вони наш матч не перенесли. Нам не вистачило часу, щоб відновитися. Але в другому таймі ми перехопили ініціативу. Гравців Шахтаря, які мали на день більше для відновлення, хапали судоми. Ми в цьому плані були краще готові фізично. Нам вистачило витривалості, щоб домінувати, але не реалізували свої моменти.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

— Чи очікували ви такої спритності від Гончарука в моменті з першим пропущеним м’ячем?

— Звичайно, це швидкий футболіст, він вже знаходиться на олівці у першої команди. Була позиційна помилка наших центральних захисників, яка привела до голу. У моменті з другим м’ячем ми не дограли. Не можна дозволяти суперникові такого, що ми втрьох не можемо відібрати м’яча у одного гравця. Гірники були трохи свіжішими, особливо на початку зустрічі, тому й забили два м’ячі.

Нещерет і Дячук не втримали Гончарука. Фото shakhtar.com.

— Перед другим таймом ви провели потрійну заміну. Це поліпшило гру вашої команди?

— Так, ми почали грати більш агресивно. Футболісти, що вийшли на заміну, внесли свіжість і динаміку. Відповідно, змінилася і гра.

— У Динамо були моменти — можна згадати штрафний Волошина і шанс Попова…

— Так, Попов добивав у тому моменті, але не влучив у ворота. Повторюся, команда недостатньо відновилася емоційно. Нам трохи не вистачило часу, щоб підготувати хлопців у цьому плані.

— Уболівальникам здавалося, що арбітр був на боці гостей. Особливо це проявилося на останніх хвилинах, коли Діалло був збитий у штрафному, але пенальті не призначили.

— Не хочу це коментувати. Для цього існує суддівський комітет, нехай він і розбирається.

Волошин апелює до арбітра. Фото shakhtar.com.

— Вихід Бурди з самого початку планувався на 45 хвилин чи це також наслідок помилок центру оборони в першому таймі?

— Дячук отримав травму —  у нього забите стегно. Бурда відновився, він уже на підході до першої команди. Тому надали йому ігровий час.

— У Попова м’яч не йшов у ворота, але ви залишили його на полі, випустивши Горбача другим форвардом. Розраховували, що все ж таки вдасться забити?

— Ми домінували на полі та просили хлопців частіше доставляти м’яч до штрафного майданчика через фланги. Моменти були, але ми не встигали завершити атаку.

Атакує Попов. Фото fcdynamo.com.

— Попереду пауза на матчі збірних. Як плануєте її заповнювати, щоб не розгубити ігровий тонус?

— Будемо відновлювати гравців, щоб знову увійти в чемпіонат після перерви на збірні. Через два дні після повернення футболістів ми їдемо на гру до Львова, а далі — летимо на матч із Барселоною. Графік насичений.

Герой Юний легіонер Динамо — найкращий в ЮЛЧ

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.