Пам’яті Федора Шпига: насичене життя в футболі

Федір Шпиг, це людина, яка володіла особливим талантом об’єднувати інших навколо амбітних ідей. Він завжди ставив перед собою великі цілі й досягав блискучих результатів. І це не стосувалося виключно професійної сфери, а торкалося змін у житті суспільства.  Проект Золотий Талант повідомляє про турнір пам’яті футбольного мецената. Відзначимо, що змагання проводилися у віковій категорії U-11

У 2020 році відомий футбольний меценат Федір Шпиг загинув у автокатастрофі. Його діти створили Фонд у пам’ять про батька, щоб продовжувати його благодійні ініціативи і створювати нові проєкти для розвитку країни.

Федір Іванович — український банкір, благодійник, громадський діяч і політик. Він понад 20 років займався меценатськими проєктами з розвитку спорту та культури в Україні. Його тричі обирали народним депутатом в окрузі на Чернігівщині.

Федір багато уваги приділяв спорту — заснування Асоціації аматорського футболу України, відродження футбольного турніру Шкіряний м’яч, побудова спортивного стадіону у рідному селі й підтримка спортивних ініціатив — це все було невід’ємною частиною його насиченого життя.

Пам’ять про це живе до сьогодні!

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

В пам’ять про Федора Івановича Шпига як почесного громадянина Броварів відбувся футбольний турнір серед юніорів на стадіоні МФК Бровари. Змагання проводилися серед гравців вікової категорії U-11 — хлопчики 2010 року народження і молодші.

У турнірі брали участь шість команд: МФК Бровари, ФК Тайгерс (Бровари), ФК Броварія (Бровари), ДЮСШ Асканія (Калинівка), ФК Богданівка, ДЮСШ (Бровари). Звісно, що у турнірі не було переможців та переможених, а самі змагання пройшли насичено і безкомпромісно.

Це був перший турнір коли команди Броварської громади офіційно зустрілися між собою у змаганнях всі разом.

Фото aafu.org.ua.

Перший день змагань був насичений яскравими подіями, а наступного дня, 18 вересня, на день міста Бровари, відбулися стикові та фінальні матчі. Цікаво, що серед найкращих гравців відзначили єдину дівчинку на турнірі — Софію Онуфрієнко з команди ФК Тайгерс, вона показала високий рівень гри і майстерності.

Перший день змагань був насичений яскравими подіями, а саме 18 вересня, на день міста Бровари, відбулися стикові та фінальні матчі.

Результати матчів:

ДЮСШ Бровари — ФК Богданівка — 0:3

ФК Броварія — МФК Бровари — 0:3

ФК Тайгерс — ДЮСШ Асканія — 1:1 (по пенальті — 5:4)

Результати змагань:

6 місце — ДЮСШ Бровари

5 місце — ФК Богданівка

4 місце — ФК Броварія

3 місце — МФК Бровари

2 місце — ДЮСШ Асканія

1 місце — ФК Тайгерс

Фото aafu.org.ua.

Були відзначені кращі кравці:

ФК Броварія (Бровари) — Нестеренко Максим

МФК Бровари  (Бровари) — Білоусов Арсеній

ДЮСШ Асканія (Калинівка) — Безгубенко Богдан

ФК Тайгерс (Бровари) — Цимбаленко Іван

Всі діти, які брали участь у турнірі були запрошені на матч Суперкубку України, який відбувався на стадіоні НСК Олімпійський.

Фото aafu.org.ua.

Засновник фонду Федора Шпига, його син Андрій Шпиг, подякував всім, хто долучився до організації даного турніру — Асоціацію аматорського футболу, Українську асоціацію футболу та Броварську міську раду. Він запевнив всіх, що продовжуватиме добрі справи батька, в тому числі — розвиток та популяризацію дитячого футболу та підтримку Всеукраїнських змагань Шкіряний м’яч, відзначив важливість позитивних змін у державі: «Кожна дитина повинна мати доступ до якісного фізичного виховання і можливостей розвивати свої здібності у спорті. Ми в свою чергу підтримуватимемо дитячі спортивні ініціативи».

Асоціація аматорського футболу України висловлює велику вдячність Фонду Федора Шпига, який заснувала родина Шпиг, за продовження підтримки справи Федора Івановича — надавати можливості для розвитку людини та суспільства, щоб кожен зміг зробити свій внесок у добробут України.

Фото aafu.org.ua.

Лауреат Черговий тріумф юного футболіста київського Динамо в референдумі

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.