Молоді таланти Миная про візит до своїх збірних

20-річний нападник Рустам Ахмедзаде (на фото) та 21-річний захисник Олег Горін повернулися з розташування своїх збірних. Рустам грав за збірну Азербайджану, а Олега вперше було викликано до української молодіжки. Хлопці поділилися своїми враженнями

Наприкінці тижня до Миная повернулися два молодих збірника — Рустам Ахмедзаде, який відіграв у відборі до чемпіонату світу-2022 за Азербайджан, та Олег Горін, якого вперше викликали у молодіжну збірну України.

Повернулися з позитивним результатом. В єдиній грі, де брав участь Ахмедзаде, кавказці здобули очки — на виїзді з міцною Ірландією. А наша молодіжка здобула в двох іграх дві перемоги, хоча Олег і не виходив на поле.

Ось, що розповіли минайці про ці півтора тижні, коли вони перебували у лавах своїх збірних.

Рустам Ахмедзаде:

— Все сподобалось, все було на дуже високому рівні. Шикарні стадіони, багато вболівальників на трибунах — тільки в Дубліні прийшло десь 30 тисяч, коли ми грали з Ірландією. Атмосфера казкова. Та і рівень гравців дуже хороший — вони грають в АПЛ, у топ-чемпіонатах.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

Чому зіграв тільки один матч? На гру з Люксембургом не потрапив до заявки, адже прилетів з Ужгорода доволі пізно, гра з Шахтарем була доволі важкою, виснажливою. Тренерський штаб її бачив, тому вирішили дати мені відновитися і краще підготуватися до Ірландії. Вже в тій зустрічі я сподобався Де Бьязі, він похвалив мене за гру. І в інтерв’ю про це говорив. Але наприкінці матчу отримав невелике ушкодження. А через нього мене вирішити не заявляти вже на гру з Португалією.

Так, я мав момент з Ірландією. Декілька разів його передивлявся. Мав забивати. Треба відпрацьовувати такі моменти, краще їх реалізовувати. Так, три матчі, 1 очко всього у нашої збірної. Думаю, що в Азербайджану ще все попереду. У нас хороша команда, є шанси грати краще. Думаю, ми ще візьмемо очки.

В Азербайджані зараз велика увага до Миная. Багато фанатів пишуть мені, кажуть, що слідкують за матчами, вболівають за нас. І це приємно.

Олег Горін:

— Звісно, я задоволений, що мене викликали. Це ж дебютний виклик в U-21.  Познайомився з тренером, хлопцями. Все в стані збірної на вищому рівні. Зустріли мене дуже добре. Радий був познайомитися з Русланом Ротанем, адже ще дитиною пам’ятав як він грав на полі. А так більшість хлопців з молодіжки я вже знав. Жартували з футболістами Шахтаря щодо нашого останнього матчу. А ще згадували там мій гол Зорі.

Горін проти Зорі. Фото фейсбук Зорі.

Загалом, цей виклик додав мені мотивації, розумію, що треба більше працювати, щоб регулярно викликали.

Чому не випустили на поле? Значить, ще не готовий. Мене награвали на новій позиції — правого захисника. З кожним тренуванням краще розумів, що від мене вимагають. Руслан Ротань по закінченню зборів сказав, що шанс в майбутньому в мене буде.

Що можу сказати стосовно суперників? Наприклад, вважав збірну Сербії сильнішою. Грав проти них ще за U-19 і там була досить міцна команда. Зараз ми їх повністю переграли. Щодо вірменів, то у нас клас вищий — мали вигравати більше, ніж 2:1. Добре, що здобули 2 перемоги.

До речі, Ротань питав мене багато про наших молодих гравців, добре говорив про них. Думаю, що чимало минайців скоро побачать на рівні збірних.

Ротань лідирує: Фарери не програли французам, серби не забили в Македонії

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців серпня у категорії U-21 (2000-2001 р.н.)

  • Михайло Мудрик (Шахтар) (21%, 29 голосов)
  • Анатолій Трубін (Шахтар) (19%, 26 голосов)
  • Олександр Сирота (Динамо) (18%, 25 голосов)
  • Олександр Назаренко (Дніпро-1) (13%, 18 голосов)
  • Дмитро Криськів (Металіст 1925) (10%, 14 голосов)
  • Микола Михайленко (Чорноморець) (7%, 10 голосов)
  • Микола Кухаревич (Труа, Франція) (4%, 5 голосов)
  • Андрій Різник (Нива Т) (2%, 3 голосов)
  • Володимир Рудюк (Прикарпаття) (1%, 2 голосов)
  • Денис Галата (Кремінь) (1%, 2 голосов)
  • Артур Рябов (Волинь) (1%, 1 голосов)
  • Олег Горін (Минай) (1%, 1 голосов)
  • Олексій Сидоров (Металург) (0%, 0 голосов)
  • Максим Таловеров (Динамо ЧБ, Чехія) (0%, 0 голосов)
  • Владислав Рибак (Олімпік) (0%, 0 голосов)

Всего проголосовало: 70

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.