Де Дзербі: Мудрик — справжній талант

Наставник Шахтаря Роберто Де Дзербі прокоментував гру своєї команди проти Монако (2:2), а також розповів про свої слова Михайлу Мудрику. За словами фахівця, він вірить у 20-річного хавбека

Головний тренер донецького Шахтаря Роберто Де Дзербі прокоментував матч його команди проти Монако в раунді плей-офф Ліги чемпіонів. Гірники, нагадаємо, програли перший тайм 0:2, але зуміли перевести гру в овертайм, а потім забили м’яч, який вивів їх у груповий етап.

— Містер, це ви спеціально віддали м’яч Монако чи суперник забрав його у вас?

— Ні, це не було нашим рішенням. Ми не хочемо залишати м’яч навіть у мадридського Реала. Але якщо суперник хороший, тоді ми теж повинні грати на оборону. Перший тайм, звичайно, був не таким, як ми очікували, але Монако — дуже сильна команда. Вони зробили дуже жорсткий пресинг. У нас не було швидкості, силової швидкості, щоб грати 20, 30, 40 метрів.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Показник такої: коли Фернандо і Мудрик увійшли в гру, матч зовсім змінився. Я не знаю, заслужили ми сьогодні чи ні, тому що у Монако було багато гольових шансів. У Монако є технічні, фізичні, індивідуальні якості. У нас інші фізичні характеристики, але є техніка і індивідуальність також. Не у всіх швидкість, як у Фернандо, наприклад, який вийшов на заміну, але у нас є те, чого немає в інших командах, — серце і яйця. І коли є серце і яйця, можна все робити.

Хлоп з яйцями Міша Мудрик. Фото shakhtar.com.

Сьогодні не було такого матчу, який я бачив у своїй голові, але я дуже гордий, тому що в перерві я бачив їх трохи дивними. У нас були труднощі в той момент. А потім серце і яйця анулювали різницю, яка була в першому таймі. А серце і яйця не можна купити на трансферному ринку.

— Перед тим як команда зрівняла рахунок, ви щось хотіли донести Михайлу Мудрику, але він знаходився на іншому фланзі. Ви попросили свого помічника, щоб він перейшов на іншу половину поля і доніс щось від вас молодому футболісту. Що ви хотіли йому сказати? І як в цілому оціните дії Мудрика в сьогоднішньому матчі?

— Мудрик — справжній талант. У всіх є свої таланти. Мудрик отримав талант бути футболістом. Багато тренерів кажуть, що Мудрик ще повинен прогресувати і прогресувати, а я вважаю, щоб прогресувати, молодий футболіст повинен грати все більше і більше. Тільки так він може більше показати свій талант. У Мудрика багато хороших прикладів в команді — Пятов, Степаненко, Алан, Ісмаїлі, Кривцов. Він повинен дивитися на них. Ми дуже віримо в нього і в те, що він зможе показати свій талант в майбутньому.

Фото shakhtar.com.

Ледь не врятувались 19-річний дебютант Маріуполя Світюха: ми показали Зорі свій характер

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.