Футболіст, який народився на Закарпатті, поїхав на молодіжне Євро зі збірною Угорщини

19-річний Олівер Тамаш, який народився в Україні, у складі молодіжної збірної Угорщини виступає на чемпіонаті Європи U-21. Він представляє клуб елітного дивізіону наших сусідів — Пакш

Олівер Тамаш народився 14-го квітня 2001 року у Солотвиному, Закарпатської області. А у ранньому віці переїхав до Угорщини. В 11 років він вже займався в академії найкращого клуба Угорщини — Ференцвароша.

Проте свій перший професіональний контракт молодий захисник підписав з клубом Фехервар, за який зіграв 10 матчів у Вищій лізі та 4 поєдинки в Кубку Угорщини в сезоні-2019/2020.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

У наступному сезоні Тамаш перейшов до Будайорша, де зіграв 9 матчів у Меркантіл Банк Лізі. Це другий за рангом чемпіонат Угорщини. У цих матчах Олівер навіть встиг забити один м’яч.

У другій частині нинішнього сезону Тамаш поповнив ряди Пакша. За цю команду Олівер вже встиг зіграти вісім матчів у Вищій лізі Угорщини.

Олівер Тамаш (праворуч). Фото fradi.hu.

Про свою адаптацію у команді захисник розповів у інтерв’ю офіційному сайту клуба. «З адаптацією проблем не було. Слава Богу, що я потрапив у чудову обстановку, роздягальню, тож у мене не було проблем. Ми знайшли спільну мову з молоддю — Балінтом Сабо, Акосом Сендреєм, Габором Васом та Акосом Дебречені. Проблем з комунікацією з усіма членами команди немає. Під час матчів усі допомагали і допомагають по максимуму, справді здорово грати у футбол у такому середовищі», — сказав Тамаш.

Своєю грою молодий захисник привернув до себе увагу тренерського штабу молодіжної збірної Угоршини, і гравця покликали на молодіжне Євро-2021 (U-21). Проте, дебютувати за збірну Тамашу поки що не вдалося. У матчі з Німеччиною (0:3) захисник всю гру провів на лаві запасних.

Фото paksifc.hu.

Можливо, тренерський штаб збірної надасть шанс проявити себе талановитому оборонцю у грі наступного туру групового турніру проти Румунії. Матч відбудеться 27-го березня, о 19:00.

Легіон Шуранов забив, Тамаш поїхав на Євро: молоді українські футбольні легіонери в офіційних матчах у березні 2021 року

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.