Вихованець Динамо в 20 років у дебютному матчі УПЛ двічі врятував свою команду

З кожним туром у Прем’єр-лізі зростає кількість молодих голкіперів. У 15-му турі шанс проявити себе отримали аж троє кандидатів до молодіжної збірної України. Якщо 19-річного Анатолія Трубіна вболівальники знають вже дуже добре, то з 18-річним Андрієм Чекотуном та 20-річним Артемом Малишем (на фото у центрі) лише знайомляться

Руслан Ротань має бути задоволений: клубні тренери команд УПЛ все частіше довіряють молодим воротарям. У 15-му турі, зокрема, по 90 хвилин відіграли відразу троє кандидатів до молодіжної збірної України — 20-річний Артем Малиш, 18-річний Андрій Чекотун та 19-річний Анатолій Трубін.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Вихованець Динамо Артем Малиш, який зараз виступає за Інгулець, дебютував у Прем’єр-лізі. Й непогано себе зарекомендував у першому ж матчі. Його два суперсейви (за оцінкою InStat Football) допомогли команді здобути нічию у Полтаві з амбітною Ворсклою.

І хоча з 18-ти передач Малиша тільки 13 стали точними (відсоток не найкращий), та як для першого матчу — це досить непоганий показник.

Малиш пропустив від Ворскли. Фото vorskla.com.ua.

Двічі Артем ризикував у грі на виходах, проте, на його щастя, м’яч до воротарської не долітав. Загалом же після 33 навісів гравців Ворскли Малиш тричі грав на виходах і всі три рази успішно. В цілому, Сергій Лавриненко — тренер Інгульця — має бути задоволений діями дебютанта.

Про перший матч Андрія Чекотуна за основу Олімпіка в цьому сезоні ми вже згадували тиждень тому.  Тоді 18-річного воротаря екзаменувало Динамо. Звісно, Чекотун отримав величезний обсяг роботи і не зміг врятувати свою команду від поразки. Та попри те Ігор Климовський знову довірив місце у воротах молодому голкіперу.

Чекотун проти дніпрян. Фото scdnipro1.com.ua.

У протистоянні з Динамо Чекотун із шести ударів у площину воріт відбив лише три. У матчі ж проти Дніпра-1 він продемонстрував вже кращу статистику: із трьох ударів в площину відбив два. І невідомо, як закінчився б матч, якби не автогол партнера вже на початку другого тайму.

Суттєво покращив Чекотун і показники гри ногами: в матчі проти Динамо — 13 точних пасів з 20-ти, в матчі проти Дніпра-1 — 26 точних із 28.

Обом — і Чекотуну, і Малишу — варто рівнятися на більш досвідченого Анатолія Трубіна, який ще у 2020 році поступово витіснив із воріт Шахтаря капітана національної збірної України Андрія Пятова. Трубін продовжує свою суху серію. В трьох офіційних матчах 2021 року (Колос — 0:0, Маккабі ТА — 2:0, Рух — 2:0) він залишив поле, не пропустивши жодного м’яча.

Трубін ловить усе. Фото shakhtar.com.

Кандидати до молодіжної збірної України у воротах своїх команд УПЛ в 15-му турі

Показники Малиш Чекотун Трубін
InStat Index 237 179 255
Удари по воротам 13 15 5
Удари в площину воріт 4 3
Відбиті удари 2 2
Суперсейви 2
Навіси суперника 33 20 7
Гра на виходах при навісах та подачах 3
Вдала гра на виходах при навісах і подачах 3
Паси 18 28 28
Точні паси 13 26 23
Паси з гри ногами 5 13 20
Точні паси з гри ногами 3 11 17
Паси рукою 1 2
Точні паси рукою 1 2
Паси короткі 2
Точні паси короткі 1
Паси середні 4 22 23
Точні паси середні 3 22 20
Паси довгі 14 4 5
Точні паси довгі 10 3 3
Відбиті удари з вдалим відскоком 1
Відбиті удари з невдалим відскоком

 

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.