Шевченко: ризикуємо, щоб молоді футболісти мали змогу проявити себе

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився враженнями від матчу Ліги націй проти Німеччини (1:3). Наставник головної команди країни відзначив, що він йде на ризик, даючи змогу проявити себе молодим гравцям

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко прокоментував поразку своїх підопічних у матчі з командою Німеччини.

У черговому поєдинку Ліги націй синьо-жовті в Лейпцигу поступилися підопічним Йоахіма Льова — 1:3. Після завершення зустрічі наставник нашої збірної Андрій Шевченко прокоментував такий результат.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Чого не вистачало збірній України?

— У першу чергу вплинула ситуація, в яку ми потрапили. Ми — єдина команда, яка дуже сильно страждає від ситуації з коронавірусом починаючи із жовтневих ігор і до сьогоднішньої. Наступний матч, зі Швейцарією, буде вирішальним, а ми перебуваємо в підвішеному стані. Сподіваємося, що втрат більше не буде. У нас є можливість довикликати футболістів. З Києва прилетить літак для того, щоб забрати наших інфікованих гравців, тож ми над цим подумаємо.

Не вистачало реалізації. Команда створила достатньо моментів, ми могли вирівняти гру. Також у нас зараз бракує запасних, щоб конкурувати з такими командами, як Німеччина. У нас не було можливості поставити оптимальний склад та зробити заміни на підсилення гри. Ми практично грали одним складом. Наприкінці зустрічі ми зробили заміни, виходячи з результату та наступного поєдинку. Потрібно було дати гравцям відпочити, оскільки в тих самих Зінченка й Маліновського були травми. Вони на жилах догравали матч. Ми замінили Зінченка, Степаненка. Усе одно я задоволений командою, вважаю, що вона зіграла дуже добре, враховуючи обставини, які склалися. Ми створювали моменти, не відмовлялися від наших принципів, було дуже багато цікавих продовжень, але не вистачило реалізації.

У стартовому складі було відразу два молодих гравці: 18-річний Забарний та 21-річний Конопля.

— Чого не вистачає нашим захисникам, щоб упевнено протистояти гравцям нападу таких команд, як Польща та Німеччина?

— Наші футболісти отримують величезний досвід, граючи у вищому дивізіоні Ліги націй проти таких суперників. Якщо ви подивитеся на лінію оборони, на те, скількох гравців ми там використали останнім часом, то зрозумієте, яка в нас молода команда на підході. Правий захисник, правий центральний захисник прийшли з молодіжної команди. У захисті виходили й інші молоді виконавці. Ми перебуваємо в пошуку. Незважаючи на те, що ми протистоїмо дуже хорошим колективам, ми йдемо на ризик, даємо проявити себе молодим гравцям. Вони отримують досвід у цих іграх, — цитує слова Шевченка сайт УАФ.

Молодой, да ранний! Футболист Днепра-1 и молодежной сборной Украины проиграл заочный спор экс-защитнику Барселоны

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков октября в категории U-19 (2001 г.р. и моложе)

  • Эрик Шуранов (Нюрнберг U-21/19, Германия) (26%, 161 голосов)
  • Илья Забарный (Динамо) (18%, 115 голосов)
  • Руслан Нещерет (Динамо) (17%, 105 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь) (10%, 60 голосов)
  • Анатолий Трубин (Шахтер) (9%, 56 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер) (5%, 31 голосов)
  • Михаил Мудрык (Десна) (4%, 26 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (3%, 21 голосов)
  • Николай Кухаревич (Рух) (3%, 19 голосов)
  • Богдан Вьюннык (Шахтер) (2%, 15 голосов)
  • Роман Дидык (Агробизнес D2) (1%, 9 голосов)
  • Эльдар Кулиев (Мариуполь) (0%, 3 голосов)
  • Роман Сердюк (Прикарпатье D2) (0%, 3 голосов)
  • Алан Аусси (Торпедо, Беларусь) (0%, 3 голосов)
  • Максим Брагару (Черноморец D2) (0%, 0 голосов)

Всего проголосовало: 368

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.