Костик: після відбитого пенальті переповнювало відчуття ейфорії

Воротар Львова Орест Костик поділився враженнями від перемоги над Ворсклою у матчі 8-го туру Прем’єр-ліги — 1:0. Нагадаємо, що молодий голкіпер на останніх секундах матчу відбив пенальті

21-річний голкіпер Львова Орест Костик став одним із творців сенсаційного успіху городян у матчі з Ворсклою (1:0). Парирувавши пенальті на 90+9 хвилині поєдинку з полтавцями, 21-річний воротар подарував своїй команді довгоочікувану перемогу. Опісля завершення драматичного протистояння футбольний портал Футбол 24 поспілкувався із молодим голкіпером.

— Я щасливий і враження від матчу виключно позитивні, — розповідає Орест Костик. — Поєдинок був реально складним — Ворскла атакувала протягом всієї гри. Однак ми молодці — вистояли. Зрештою, у нас теж було кілька моментів. Добре, що у підсумку перемогли.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Надійний воротар завжди надихає своїх партнерів. Тобі лише 21, проте свою роботу ти виконуєш надзвичайно впевнено і холоднокровно.

— Передусім це заслуга тренерського штабу — вони багато працюють зі мною, а я виходжу на поле і все це втілюю у життя. Сам процес підготовки доволі тривалий і ретельний. Успіх команди — це заслуга всього колективу.

— Через часті перегляди VAR поєдинок неодноразово зупиняли. Ключовий епізод в компенсований час теж затягнувся — згодом арбітр таки призначив одинадцятиметровий. Про що думав у той момент?

— Не знав, яке рішення прийме суддя, однак подумки готував себе до пенальті. Просто аналізував і передбачав, як правильно зіграти і що я повинен зробити, щоб відбити м’яч. На щастя, усе склалося якнайкраще.

Орест Костик і радісні партнери. Фото pfclviv.com.

— Львів не перемагав з 29 лютого — протягом 19 матчів. Антирекордна серія неабияк впливала на команду?

— Безперечно. Ти виходиш на поле і ніяк не можеш виграти. Всі хотіли відчути позитив, який нам могла дати лише перемога. Дуже складно було вилізти з цієї психологічної ями.

— У чому секрет відбитого пенальті?

— Я просто відгадав напрямок польоту м’яча. Вирішив стрибнути у той кут, куди якраз пробив Кане. Треба визнати, що мені добряче пощастило.

— Що відчув, коли відбив м’яч?

— Ух, це неймовірно! Мені складно це з чимось порівняти. Якесь відчуття ейфорії, не знаю навіть. У мене зараз настільки багато емоцій, що я не можу їх пояснити. Мабуть, потрібен час, щоб осмислити все. Принаймні, у своїй кар’єрі нічого схожого ще не переживав. Зрештою, не варто зациклюватися на цьому. Дуже важливо це відчуття зберегти і в наступних матчах продовжити переможний шлях.

Тренер каже Тренер Львова Шумський: щиро тішуся таким успіхам Нича та Костика

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.