Каштру: перед грою з Реалом наших молодих гравців не оцінили належним чином, а вони дуже амбітні

Головний тренер донецького Шахтаря Луїш Каштру поділився враженнями від перемоги над Реалом у матчі 1-го туру Ліги чемпіонів — 3:2. Каштру відзначив кваліфікованість молодих гравців, які своєю роботою заслужили перемогу

Пресконференція головного тренера Шахтаря Луїша Каштру після перемоги в Мадриді над Реалом.

— Луїше, з перемогою! Ви зараз щасливі?

— Звісно, щасливий! Я щасливий, передусім, за свою команду. Місія тренера — робити інших щасливими. Так, теж радіти, проте насамперед — робити щасливими інших: уболівальників, адміністрацію, гравців. Це я зараз і відчуваю. Є почуття виконаного обов’язку. Протягом матчу ми чимало працювали, та й останніми днями, аби перебувати в найкращих кондиціях.

І працювали ми в дуже складній атмосфері. Щоб розуміли: в день вильоту вчора зранку ми лишилися без двох гравців, яких у принципі було заявлено. Ось приблизно так ми й жили, реагуючи на те, що приносить нам кожен день через пандемію. І знати, що всі ті, хто почувався добре, були з цим переможним духом, — для мене це фантастика.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Корнієнко відмінно діяв в епізоді з першим голом, обігравав зірок Реала. Що ви можете сказати стосовно футболістів, які сьогодні вперше вийшли в матчі Ліги чемпіонів?

— Я хочу сказати таке. Сьогодні, як і завжди в Шахтарі, немає імен, що виходять грати, а є команда. Ми змогли перемогти Реал лише як команда. Не завдяки одному чи іншому, не через те, що один був кращий, а інший гірший. Ні, всі хлопці виконали ідеально стратегію на матч! Ми чудово закривали фланги й середину. Завдяки діям Дентіньо ми змогли також використовувати зони, які він відкривав, — туди проходили Тете й Соломон. І ось ця стратегія розвивалася саме завдяки команді. Це забезпечило нам перемогу. Корнієнко міг бути гарним протягом усього матчу, проте якби команда неправильно діяла, ми б не перемогли. Вітаю весь колектив з тим, як згуртовано ми сьогодні виглядали.

Корнієнко обігрує Реал. Фото shakhtar.com.

— Що ви сказали футболістам перед грою? Як ви їх зарядили? Можливо, ви показували фільм про Мухаммеда Алі? Сьогодні Шахтар пурхав як метелик і жалив як бджола.

— 19-річний Трубін — гравець збірної. 21-річні Бондар та Додо — гравці збірної. Хочолава — гравець збірної. 21-річний Корнієнко, Майкон, Марлос, 20-річний Маркос Антоніо, 20-річний Тете й 21-річний Соломон — гравці збірних. Багато хто, напевно, був неуважним, не оцінив Шахтар так, як потрібно було оцінити. Це дуже кваліфіковані гравці, це хлопці, які працювали протягом усього тижня, і вони дуже амбітні. Ми виграли сьогодні. Їх не потрібно було надто налаштовувати. Реал домінував у триманні м’яча, проте завдяки якості наших футболістів ми сформували чудову команду, яка змогла домогтися позитивного результату, — цитує слова Каштру сайт Шахтаря.

Летить на крилах Соломон. Фото shakhtar.com.

Крайнього нема Вінісіус: у поразці від Шахтаря винні всі гравці Реалу, ніхто не впорався

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.