Збірна Україна: Шевченко повіз до Парижу половину команди

Збірна України розпочала підготовку до жовтневих матчів проти Франції, Німеччини та Іспанії. Відзначимо, що через травми та епідемію коронавірусу у донецькому Шахтарі у розташування  головної команди країни не прибули аж 12 гравців. Нагадаємо, що дебютні виклики до збірної отримали 18-річний захисник Динамо Ілля Забарний та 21-річний захисник Десни Юхим Конопля

Жовтневий збір національна команда України розпочинає в умовах, які можна назвати безпрецедентними. І якщо значне число травмованих збірна за свою історію вже переживала, то в поєднанні із гравцями, які пропускають цілий збір або його частину через пандемію коронавірусу, загальна кількість викликаних виконавців, що не зможуть прибути до табору синьо-жовтих, склала аж 12 осіб!

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Усе розпочалося з травми привідного м’яза в Олександра Зінченка, про що сам гравець повідомив 30 вересня. Згодом стало відомо, що через ушкодження не зможуть допомогти збірній три футболісти Шахтаря — Сергій Кривцов, Євген Коноплянка та  Сергій Болбат. Окрім того, переможний матч Динамо у плей-офф раунді Ліги чемпіонів УЄФА, крім власне звитяги, приніс ще й травми Віталія Буяльського та 20-річного Владислава Супряги, які, як з’ясувалося, також не встигнуть відновитися до поєдинків національної команди.

Микола Шапаренко. Фото Павла Кубанова.

Нарешті, коли вже здавалося, що поганих новин і так надмір, надійшла звістка з донецького Шахтаря. ПЛР-тести на COVID-19 дали позитивні результати у двох футболістів, Тараса Степаненка та Андрія Пятова, й у двох працівників клубу, які також є збірниками — тренера з фізпідготовки Івана Баштового та масажиста Вадима Даніна. Як наслідок, Шахтар повним складом пішов на самоізоляцію, а це означає, що ще четверо гравців, які на цей момент залишаються здоровими й мали б приїхати до збірної — Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос та Жуніор Мораес — не зможуть розпочати роботу в понеділок. Уся четвірка перебуватиме на карантині.

Водоспад поганих новин змусив головного тренера синьо-жовтих Андрія Шевченка прийняти низку оперативних рішень. У неділю додаткові виклики до збірної отримали дебютант 21-річний Юхим Конопля, а також більш досвідчені Володимир Шепелєв та Юрій Паньків, які вже не раз запрошувалися до лав головної команди країни. Сьогодні був переведений із резервного списку в основний півзахисник бельгійського Генту Роман Безус.

Віталій Миколенко. Фото Павла Кубанова.

Нагадаємо, що раніше Андрій Шевченко викликав 18-річного захисника Динамо Іллю Забарного.

Сьогодні об 11:00 чартерним рейсом Київ — Париж до столиці Франції вилетіла та частина синьо-жовтих, яка нині є здоровою й захищає кольори клубів української Прем’єр-ліги. Це 10 виконавців: динамівці Георгій Бущан, Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Олександр Караваєв, 21-річний Віталій Миколенко, 22-річний Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв та Ілля Забарний, а також Юхим Конопля із чернігівської Десни та Юрій Паньків з Олександрії, — повідомляє сайт УАФ.

Там до них приєднаються легіонери.

Нагадаємо, що матч Франція Україна відбудется 7-го жовтня о 22:10.

Суперник Дешам узяв у збірну Франції трьох молодих зірок

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.