Алібеков: перехід в Уфу — вибір за сімейними обставинами

Півзахисник Динамо Ахмед Алібеков прокоментував свій перехід до російської Уфи. За словами футболіста, Мірча Луческу побажав йому успіхів у російському клубі

22-річний півзахисник Динамо й молодіжної збірної України Ахмед Алібеков в інтерв’ю офіційному сайту біло-синіх прокоментував оренду в Уфу:

— Я родом із Дагестану, усі мої рідні там живуть, тому я вибрав цей варіант продовження кар’єри. Перш за все, це вибір за сімейними обставинами, хочу бути ближче до своїх рідних. Сподіваюся, що їх підтримка допоможе мені прогресувати та рости, як професіоналу.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Те, що оренда розрахована до кінця сезону — це добре, буде якась стабільність?

— Так звісно. Коли менше термін оренди, ще й сам клуб думає, чи варто їм награвати футболіста, якщо зовсім скоро буде йти. Так що думаю, що до кінця сезону — це краще, ніж півроку.

— Розмовляв із керівництвом, головним тренером Уфи? Чи розраховують вони на тебе, як вони тебе бачать в команді?

— Розмови були, їду грати на своїй позиції, опорним півзахисником, але не виключено, що при можливості, якщо у когось буде травма, можу зіграти центрального захисника. Дві позиції можу закривати. В основному, вони розраховують на мене, як на опорника.

— Ти минулий рік провів в оренді у Словані. Що тобі дав цей період?

— Це крок у великий футбол, цілий сезон я грав у дорослий футбол, в основному на своїй позиції. Вважаю, що це теж важливий період. Подивився, як люди живуть в Європі, Словану спасибі, що дали можливість пограти. Це один із перших кроків у дорослий футбол.

Атакує центрхав Слована Алібеков. Фото fcslovanliberec.cz.

— Що можеш сказати про тренувальний процес в Динамо, роботу з Мірчею Луческу?

— Вийшло так, що я місяць, може навіть більше, пропустив через пошкодження. На третій день зборів отримав травму і місяць не тренувався, не грав, не міг Мірча Луческу подивитися на мене в офіційних матчах. Після травми встиг зіграти лише двосторонку проти дубля і хвилин 30 із Колосом.

Невдало склалися обставини, грав як захисник і на тренуваннях був задіяний як захисник. Щоб отримувати стабільно ігровий час, це хороший варіант поїхати в оренду виступати на своїй позиції.

Алібеков (праворуч) сподобався Луческу. Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Напевно, Мірча Луческу стежитиме за тобою в Уфі і як повернешся, дасть шанс у Динамо?

— Сказав, що буде стежити, і я дуже на це сподіваюся. Перед від’їздом я подякував Луческу за проведену роботу під його керівництвом. Побажали один одному щастя.

Поза грою: молодий хавбек Маріуполя зазнав серйозної травми

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.