Лебеденко: Минай — силова команда, добре грає від оборони, тож буде непросто

Захисник Олімпіка Орест Лебеденко поділився своїми очікуваннями від матчу третього туру Прем’єр-Ліги проти Минаю. За словами молодого футболіста, з ужгородцями його команді буде складніше ніж з Дніпром-1

21-річний крайній захисник Олімпіка Орест Лебеденко розповідає, кому завдячує своїм прогресом і ділиться очікуваннями від матчу з Минаєм.

— Оресте, в перших двох турах нового сезону ваша команда показала діаметрально протилежні результати і якість гри. Що буде в третьому матчі?

— Почали сезон грою з Динамо — це треба враховувати. Але головна причина — на той момент у нас не було «свіжої крові», нових футболістів. До наступної зустрічі в Дніпрі вони під’їхали й ми, вважаю, виступили дещо краще. З другого боку, і там, і там діяли від оборони.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Попереднього туру Минай порадував прихильників історичним стартом в УПЛ, не просто здобувши перемогу, а й показавши якісний організований футбол.

— Ми вже розібрали наступного суперника. Можу сказати, що УПЛ поповнився ще одною класною командою. Думаю, нам буде складніше, ніж із Дніпром-1. Насамперед тому, що Минай — силова команда, котра дуже добре грає від оборони. З Олександрією вони виставили п’ять захисників. А нам доведеться діяти першим номером.

— За підсумком посткарантинного відрізку попереднього чемпіонату вас можна визнати одним із його відкриттів. Що сприяло цьому і що не давало розкритися сповна в минулому?

— Найголовніший позитивний фактор — праця Ігоря Петровича (Климовського — прим.) та його тренерського штабу. Їм насамперед завдячую прогресом. До того я цілий рік майже не грав у Іспанії, тому не міг прогресувати.

Вміє Орест і так. Фото olimpik.com.ua.

— Фахівці зазначають що чинний наставник Олімпіка є сильним тактиком. Під його керівництвом усі футболісти прогресують. За останні місяці найпомітнішим прогрес був у Шахаба, Кравченка й у вас…

— Знаєте, я почув про те, що Ігор Петрович є сильним спеціалістом іще років чотири-п’ять тому, коли виступав за юнаків Карпат. Перейшовши в Олімпік, сам переконався в цьому. Дуже йому вдячний, що повірив у нас.

— Із матчів в УПЛ 2020 року можна зробити висновок, що вам, як крайньому захисникові, не вистачає одного — силової жорсткості. Часом здається, що Ви занадто тендітний для цього амплуа…

— Погоджуюся з оцінкою — сам розумію, що маю такий недолік. Як його усунути? Думаю, потрібні час і бажання. Тобто якийсь час треба активніше займатись у спортзалі й наростити м’язову масу.

— До Олімпіка ви отримали досвід виступів у чемпіонаті Іспанії. Що дав рік перебування в Луго й чи плануєте повернутися туди?

— Мало що дав. Я там грав раз на п’ять матчів. За такого ритму просто регресуєш. І в плані тактики нічого не взяв — в Ігоря Петровича все на набагато вищому рівні. Та й у плані досвіду я не додав.

Лебеденко в Луго.

— Нині в донецькій команді виступає троє вихованців Карпат. І в інших клубах УПЛ львів’яни на хорошому рахунку…

— Чому ми не заграли в Карпатах? Думаю, у нас бачили перспективу, проте хотіли, щоби ми проявили її одразу. Ставили перед нами занадто високі вимоги, — розказав Лебеденко в інтерв’ю сайту УПЛ.

Звитяга Новачок чемпіонату U-21 опускає Олімпік на останнє місце у таблиці

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.