Валенте: перемогу 4:0 Шахтарю потрібно сприймати спокійно

Головний тренер Шахтаря U-21 Фернандо Валенте поділився враженнями від перемоги своєї команди у першому турі молодіжного чемпіонату України над Колосом (4:0). Фахівець відзначив, що команда лише на початку свого шляху

Головний тренер Шахтаря U-21 Фернандо Валенте в ефірі Shakhtar News розповів про дебютну перемогу в чемпіонаті.

— Ми так довго цього чекали і щасливі знову повернутися до звичного ритму! Адже футбол — наше життя і пристрасть. Прийшов час почати все спочатку. Радіємо можливості показати на полі результат своєї роботи.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Шахтар U-21 виграв у однолітків з Колоса з рахунком 4:0. Це свідчить про слабкість суперника або силу вашої команди?

— Потрібно враховувати, що у всіх колективів на підготовку до першого матчу було тільки чотири тижні. Було дуже спекотно, і цей фактор також вплинув на гру. Ми намагалися вносити корективи за допомогою замін. На даний момент найважливіше те, що ми виграли, при цьому навіть в таких умовах спробували показати свій стиль, свою гру. Склад представляв мікс футболістів дубля і головної команди. Хлопці зрозуміли, що ми хочемо бачити на полі, і допомогли нам. Але це лише перша зустріч, рахунок потрібно сприймати спокійно. Далі постараємося демонструвати прогрес.

Колишній воротар Шахтаря Кучеренко проти гірників. Фото shakhtar.com.

— У поєдинку з Колосом U-21 брали участь відразу кілька футболістів з першої команди: Пихальонок, Сікан, Вітао, Сіпріано. Як вони себе показали?

— Вважаю, отримати ігрову практику для них тільки плюс. Для нас це також добре. Нехай динаміка матчів дубля і першого складу і відрізняються, але це досвід. Всі ми — футболісти Шахтаря. Важливо, коли молоді хлопці можуть ділитися досвідом і відчувати, що в кожен момент вони також можуть виявитися в головній команді.

Валенте і Сіпріано. Фото shakhtar.com.

— Гра і результат дозволяють з оптимізмом дивитися в новий сезон?

— Так. Всі знають, що це новий виклик для команди і тренерського штабу. Я намагаюся змінити стиль гри в Академії, щоб демонструвати футбол і стиль першої команди. Потрібно міняти мислення, будувати гру через контроль м’яча, щоб на полі було більше думки. Зараз ми тільки на початку шляху. Нелегко поміняти мислення, для цього потрібен час. Але поступово зробимо різницю. Важливо перемагати, але не менш важливо, як ми граємо і здобуваємо перемоги. Мене радує робота, виконана гравцями.

Також не варто забувати, що в цьому чемпіонаті у нашої команди наймолодший середній вік. Але це стратегія клубу. Ми сфокусовані на індивідуальному розвитку хлопців. У той же час хочемо показувати красивий і якісний футбол. Хочемо, щоб наші вихованці в майбутньому стали хорошими гравцями.

Скучив за голами Сікан і партнери про перемогу дублерів Шахтаря на старті чемпіонату U-21

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.