Іщенко: міжнародні турніри «заморожені», готуємося до старту ДЮФЛУ

Директор клубної футбольної школи київського Динамо Олександр Іщенко розповів про підготовку до нового сезону. За словами кеівника, групи ДЮФШ Динамо працюють у штатному режимі з дотриманням карантину

З початком серпня вийшла з карантину і стала до роботи ДЮФШ Динамо ім. В. Лобановського. Команди активно готуються до нового сезону, який, нагадаємо, цього року вперше пройде в новому форматі Еліт-ліги. Офіційні матчі стартують 5-го вересня, а тим часом директор клубної школи Олександр Іщенко розповів, у якому режимі займаються вікові групи:

— У зв’язку з пандемією COVID-19 цього року школа почала готуватися до нового сезону раніше. У попередні роки це відбувалося 15-го серпня, а тепер за дозволом керівництва клубу — з 5-го. Але за умови, що всі діти повинні здати тести і мати довідки про негативний результат на COVID-19. Усі групи з U-17 до U-13 (хлопці 2004-2008 років народження) стали до тренувань.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Але в один із днів у двох гравців 2006-го року народження ввечері піднялася температура, вранці вони здали тести, один із яких дав позитивний результат, а другий виявився неоднозначним (два показника з трьох були позитивними, один — негативним). Керівництво школи та медична служба клубу на чолі з Андрієм Шморгуном прийняли рішення відправити всіх дітей на карантин. На щастя, на базі вони жили в окремому корпусі, тому ізолювати їх і відправити додому не склало труднощів. Тепер щодня в режимі онлайн моніторимо їхню температуру та інші показники здоров’я. Стан хлопців уже нормальний, хвороба пройшла майже безсимптомно. Але повторні тести будуть здані тільки через два тижні, і лише тоді ця команда зможе розпочати заняття, у разі негативних результатів.

Готуйсь! ДЮФЛУ: затверджено склад усіх груп Еліт-ліги сезону-2020/2021

Що стосується інших команд, вони працюють у штатному режимі з дотриманням усіх карантинних норм, яких вимагає Міністерство охорони здоров’я: дезінфекція рук, температурний режим під час ранкового медогляду і ввечері, переодягання на трибунах, перебування в роздягальні не більше чотирьох осіб одночасно і т.д. Словом, усі розпорядження виконуємо, підвищених заходів безпеки дотримуємося, немов за воєнного стану (посміхається).

Що стосується міжнародних турнірів, на жаль, поки що усе призупинено і «заморожено». Усі турніри, в яких ми брали участь раніше, не проводяться. Надалі усе залежатиме від розвитку епідеміологічної обстановки у нашій країні і світі.

Чемпіонат ДЮФЛУ U-14, Шахтар, Динамо, 10 тур, 2019

Заруба! Фото fcdynamo.kiev.ua.

Ну і, звичайно ж, готуємося до чемпіонату України, перший тур якого відбудеться 5-го вересня. Але вже зрозуміло, що команда футболістів 2006-го року народження, яка грає у парі з 2004-м, не зможе вчасно розпочати чемпіонат, адже після виходу із карантину у них буде мало часу, щоб підготуватися. Ми подали офіційне прохання до ДЮФЛ піти нам назустріч і перенести перший тур в Одесі, а почати грати з другого — 12-го вересня. Сподіваюся, рішення буде позитивним. Дві інші академічні групи проведуть свої матчі згідно з календарем.

Зазначу, що керівництво Динамо вжило усіх можливих заходів, щоб убезпечити дітей, оскільки турбота про їхнє здоров’я — першочергове завдання. Клуб пішов на великі витрати, щоб централізовано зробити ПЛР-тести, будемо сподіватися, що ми із найменшими втратами вийдемо із ситуації, що склалася, — сказав Іщенко в інтерв’ю сайту Динамо.

Отработал Академия Шахтера осталась без директора

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.