Чижов: нічия молоді Ворскли зі Львовом не стала для мене несподіваною

Александр Чижов, Ворскла U-19, лето 2019

Тренер Ворскли U-19 Олександр Чижов поділився враженнями від гри молоді полтавської команди у матчі 29-го туру Прем’єр-Ліги зі Львовом. Нагадаємо, матч завершився результативною нічиєю (2:2)

За словами тренера Ворскли Олександра Чижова, молоді гравці повинні дякувати Юрію Максимову за шанс проявити себе на такому рівні.

— Олександре, нічия у Тернополі вас сильно здивувала?

— Не зовсім. Я дуже зрадів за наших молодих хлопців. Ми в них завжди вірили і прищеплювали психологію переможців. Очікував, що футболісти проявлять свої сильні якості. Протягом останнього сезону ми провели певну роботу разом з моїм асистентом Олександром Поляковим, щоб якомога швидше передати гравців в дубль. Молодіжний склад під керівництвом Олега Краснопьорова і Володимира Попова взагалі йшов на першому місці в своєму турнірі, і ми намагалися відповідати такому високому рівню.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Так що, за великим рахунком, для мене ця нічия не стала сенсацією. Важливо, що багато хто з хлопців вже більше місяця працюють з першою командою, і вони повинні бути вдячні головному тренеру Ворскли Юрію Максимову за те, що він їм довірив провести такий поєдинок.

— Хто краще, хто гірше себе проявив?

Не хочеться когось виділяти. Похвалити потрібно всю команду, хоча без помилок, звичайно, не обійшлося. Я радий за Павла Ісенка, Євгенія Павлюка, Іллю Гаджука. Свій перший гол в УПЛ забив Данило Кравчук, який регулярно виходить на заміни в цьому чемпіонаті. Всі ці хлопці є гравцями і кандидатами юнацьких збірних України. Але, повторюся, Ворскла гідно виглядала саме як команда.

Олег Власов (№13) і Даніїл Сємілєт (№52) билися, не шкодуючи сил. Фото фейсбук ПФК Львів.

Головний тренер першої команди не приховує, що у нього колосальні кадрові проблеми. Виходить, що молоді Юрій Максимов довіряє просто від безвиході?

 Думаю, це питання потрібно адресувати наставнику основного складу. Я б так ситуацію не оцінював, адже вчора хлопці довели, що можуть конкурувати на рівні УПЛ. Мені здається, що Юрій Вільйович на них розраховує і випускає на заміну в складних поєдинках. Приклади того ж Кравчука і Ісенка — зайве тому підтвердження. Упевнений, що футболісти тренера не підведуть. Важливо, що сам Максимов свого часу пройшов такий же шлях в Дніпрі. Нам Микола Павлов часто розповідав, як на початку 90-х довіряв молоді в Дніпропетровську.

Артем Челядін вже освоївся в УПЛ. Фото фейсбук ПФК Львів.

 У фіналі Кубка України хтось із учасників матчу зі Львовом може вийти на поле?

Сподіваюся, що деякі гравці потраплять в заявку, а дехто може отримати шанс вийти на заміну, — сказав Олександр Чижов в інтерв’ю сайту zbirna.com.

Рекордсмен Юний форвард Ворскли вписав своє ім’я в історію чемпіонатів України

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков июня в категории U-19 (2001 г.р. и моложе)

  • Павел Исенко (Ворскла) (29%, 72 голосов)
  • Анатолий Трубин (Шахтер) (22%, 54 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (11%, 28 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла) (10%, 25 голосов)
  • Егор Ярмолюк (Днепр-1) (7%, 17 голосов)
  • Даниэль Джулани (Маккаби ПТ Израиль) (6%, 14 голосов)
  • Юрий Тлумак (Карпаты) (6%, 14 голосов)
  • Денис Слюсар (Карпаты) (4%, 10 голосов)
  • Олег Власов (Ворскла) (2%, 6 голосов)
  • Алексей Сыч (Карпаты) (2%, 5 голосов)
  • Максим Хлань (Карпаты) (1%, 3 голосов)

Всего проголосовало: 121

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.