Петраков: радив Супрязі та Булеці після перемоги на ЧС перейти до Дніпра-1

Головний тренер збірної України U-16 Олександр Петраков розповів про перспективи гравців збірної України U-20, з якими минулоріч він виграв чемпіонат світу в Польщі. Фахівець задоволений, що майже всі гравці тієї команди грають за свої клуби

«За хлопцями, з якими ми торік грали у Польщі, звичайно, стежу, хоча впливати на їхні кар’єри не можу, — пояснює Олександр Петраков у коментарі Главкому. — Мене тішить, що майже всі гравці основного складу нашої збірної стабільно грають у своїх клубах. Так, може, я комусь довіряв би більше, але радити клубним тренерам не можу. Скажу лише, що на Заході тренери довіряють молодим футболістам сміливіше, бо захищені контрактами, в їхню роботу ніхто не лізе, вони самі несуть відповідальність за результат і вільні у виборі. Вони можуть висловлювати своє бачення.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Звичайно, у мене є своя думка щодо перспектив того чи іншого футболіста, але її волію залишити при собі. Це професійна етика. Так, коли мене під час чемпіонату світу Супряга та Булеца запитали, чи варто йти в СК Дніпро-1, я відповів ствердно. Бо в їх послугах був зацікавлений тренер Дмитро Михайленко. І зараз видно, що ці хлопці не прогадали. У такому віці дуже важливо грати, а не сидіти на лаві запасних.

Владислав Супряга, Днепр-1, 2019

Супряга у Дніпрі-1 літає, наче на крилах. Фото scdnipro1.com.ua.

Тому добре, що наважився піти в Естонію, а не гріти лаву в СК Дніпро-1 Сашко Сафронов. На його місце дніпряни взяли Володимира Адамюка, також є досвідчені Сергій Логінов та Максим Лопирьонок. Олександр грав би мало, а в Естонії виходить на поле постійно та ще й гратиме з Левадією в єврокубках. То ж досвід.

Так само оптимістично ставлюся до переїзду в Латвію Дришлюка та Мусолітіна. Треба відходити від стереотипу, що чемпіонати балтійських країн надто слабкі. Вони міцніють, а провідні клуби там цілком конкурентоздатні. Наші футболісти пішли саме в такі команди. До того ж не забувайте, що працювати в Латвію після німецької Бундесліги не побоявся піти нинішній тренер луганської Зорі Віктор Скрипник. Думаю, він не пошкодував.

Різник проти Динамо в УПЛ. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Дуже тішуся, що заграв в основі Ворскли третій воротар нашої команди Різник. Його потенціал бачив ще рік тому. Сподіваюся, що після виходу Карпат з карантину отримає ігрову практику Хахльов. Бентежить доля Сікана, але я ж не можу давати поради Каштру. Так, я був шокований, що Данило після зими залишився в Шахтарі, а не перейшов у Маріуполь, де бракує нападників і де б він гарантовано грав. Проте, видно, Сікан сподівається, що зможе розкритися як дублер Жуніора Мораєса».

Чемпіонський забіг Тренер збірної України U-20: коли Цітаїшвілі забивав у фіналі ЧС, він пробіг 140 метрів!

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.