«Луніну потрібно більше грати. Навіть якщо це буде команда рівня Сегунди»

Тренер воротарів національної збірної України Педро Харо висловився стосовно майбутнього 21-річного воротаря національної збірної України та мадридського Реалу Андрія Луніна

Педро Харо — колишній воротар мадридського Реалу. Іспанець працював тренером голкіперів Дніпра у 2010-2014 роках. Зараз на аналогічній посаді у національній команді України, пише gazeta.ua.

Ви майже 10 років працюєте в українському футболі. Як оціните воротарську школу в Україні?

Вона досить сильна. В Україні завжди були сильні голкіпери це пішло ще з часів радянського футболу. Школа підготовки на пристойному рівні.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

У чому сильні і слабкі сторони українських воротарів?

Вони дуже працездатні, готові чимало працювати на тренуваннях. Дуже добре розвинені вольові якості. Фізично готові завжди дуже добре. Немає ніяких проблем з антропометрією. Насправді, роль воротаря набагато ширше в футболі. Голкіпер це частина команди, який керує захистом, починає атаки, читає гру, намагається попередити, передбачити небезпечні моменти біля своїх воріт. Саме в цих компонентах українським воротарям потрібно більше працювати.

Андрій Лунін здатний дорости до основного воротаря Реала?

Реал (Мадрид) дуже непростий клуб. Мадридці ставлять перед собою високі завдання. У складі команди зібрані найкращі гравці з усього світу. Тиск з боку преси, уболівальників великий. Вимоги від керівництва клубу завжди максимальні. Якщо команда не досягає результату, то гравцям серйозно дістається. Дуже важливо для гравця Реала мати підтримку уболівальників і сподобатися з перших матчів. Вони мають полюбити, прийняти кожного гравця в свою команду.

З Луніним зовсім інша ситуація. Реал запросив його, як перспективного воротаря. Такі йдуть в оренду, де мають довести свою кваліфікацію, загартуватися, адаптуватися і показати себе.

Андрій Лунін.

Два роки в Іспанії були перехідними для Луніна. У клубах Ла Ліги він так і не зміг отримати стабільну ігрову практику. Розраховувати на таку довіру, як у більш іменитого Куртуа в Реалі, йому не доводиться. Тільки час покаже перспективи Андрія на Сантьяго Бернабеу. Реал продовжує на нього сподіватися. Луніну потрібно багато працювати, щоб досягти рівня цієї команди.

Йому краще бути в системі Реала запасним воротарем чи піти в оренду задля стабільної ігрової практики?

Якщо він буде другим воротарем Реала, то це буде непогано для Андрія. Та він повинен провести певну кількість матчів. Луніну потрібно більше грати. Навіть якщо це буде команда рівня Сегунди. Без стабільної ігрової практики будь-якому гравцеві важко розраховувати на серйозний прогресс. Особливо воротареві.

Ждем-с! Лунин проводит активные тренировки в преддверии рестарта испанской Сегунды

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.