Нападник Десни U-19: хотів грати за Десну, тому й навчаюся у Чернігові, а не у Києві

19-річний нападник Десни Єгор Бакун розповів про тренування під керівнитцвом батька, про перехід від ДЮФЛУ до УПЛ та про найбільш комфортну для нього тактичну схему

Також юний форвард Десни Єгор Бакун проаналізував свої виступи за чернігівців у чемпіонаті U-19.

Давайте, не зовсім стандартно, почнемо із забобонів. Як відомо, спортсмени доволі часто вірять у прикмети, а іноді влаштовують цілі обов’язкові ритуали перед виходом на поле. Чи забобонний футболіст Єгор Бакун та чи є у Вас подібні традиції?

— Подібних традицій в мене фактично немає. Єдиний ритуал, який я здійснюю: перед виходом можу перехреститися і підняти руку до неба.

Ваш тато Сергій Бакун у 2007 році виконував обов’язки головного тренера Десни. Чи пам’ятаєте Ви цей період? Та що відчуває 6-річний хлопець, коли твій тато — головний тренер головної команди області?

— Пам’ятаю ці часи не дуже добре. Знаю, що відчував гордість і ходив з мамою майже на кожну гру команди…

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Саме Сергій Бакун був тренером Десни 2001 року народження, коли ваша команда у 2018-му виграла групу Першої ліги ДЮФЛУ та допомогла СДЮШОР Десна вийти у Вищу лігу. Тренуватися під керівництвом власного тата — це складно, чи навпаки надає переваги?

— Насправді, це дає велику перевагу, так як тато звертає на тебе більше уваги: ми завжди можемо розібрати мої помилки після гри. З іншого боку, це, звичайно ж, складніше, так як від тебе й вимагають більше, ніж від інших…

З 2018-го року Ви — футболіст Десни U-19. Наскільки складно вдався цей перехід від ДЮФЛУ до УПЛ?

— Насправді було не просто, оскільки саме в цей період відбувається перехід від дитячого футболу до дорослого: тут зовсім інші швидкості — потрібно і робити все швидше, і думати швидше. Вважаю, що поки перехід у дорослий футбол для мене не завершений: належить багато працювати, щоб досягти бажаних результатів.

Свій перший гол в офіційному матчі за наш клуб Ви забили 5 жовтня 2018 року у домашній грі УПЛ U-19 проти однолітків з одеського Чорноморця (1:2). Наскільки пам’ятним для Вас став цей м’яч?

— Для мене це був дуже важливий момент: перший мій гол на такому рівні! Тож добре його запам’ятав: Даня Кібальник віддав мені гольову, я прибрав м’яч в сторону від захисника і ударив у дальній кут! Дуже був радий цьому і всі хлопці привітали з першим голом…

Ви — доволі фактурний нападник, яких у футболі іноді називають «стовпами». При цьому Десна U-19 зазвичай будувала гру на контратаках, віддаючи контроль над м’ячем супернику. Наскільки комфортно Вам грати у цій тактичній схемі?

— Досить комфортно, адже залишаюся на своїй позиції, хоч і потрібно більше відпрацьовувати в обороні (а який нападник це любить?).

Єгор Бакун (праворуч). Фото desna.football.

Продовжуючи розмову про тактику: не дивлячись на те, що Десна U-19, на жаль, знаходиться на останньому місці у таблиці, не одноразово у цьому сезоні команда грала з двома чистими нападниками: Вами та Владиславом Писанкою. В якій схемі зручніше грати особисто Єгору Бакуну — коли він сам на вістрі атаки, чи коли є допомога партнера?

— Мені подобається грати в атаці разом з партнером: так й обов’язки в захисті між нами розподіляються, й атакувати значно простіше…

У 16 матчах поточного сезону Ви не забили жодного м’яча. Наскільки це важливо для нападника — забивати голи? Та чому поки що не виходить?

— Для нападника дуже важливо забивати м’ячі, так як це, по суті, і є його робота. Вважаю, що був не готовий повністю до сезону (не вистачило індивідуальної роботи): потрібно більше працювати над результативністю.

Паралельно з футболом Ви, наскільки відомо, навчаєтеся на денному відділенні НУ «Чернігівської політехніки» на спеціальності «Менеджмент організацій і адміністрування у виробничій сфері». Як вдається професійно грати у футбол та навчатися зовсім в іншому напрямку?

— Насправді хотів вступати до столиці на спеціальність «Біомедична інженерія», але в пріоритеті було бажання грати за Десну, тому й вчуся в Чернігові. В університеті всі викладачі ставляться з розумінням до мого заняття футболом, йдуть на зустріч, за що їм дуже вдячний: так як, чесно кажучи, у мене забагато пропусків через тренування та ігри…

У Десни U-21 традиційно потужні нападники: у минулому році Роман Вовк зайняв друге місце у суперечці бомбардирів УПЛ U-21, зараз Ілля Шевцов взагалі очолює гонку голеадорів. У той же час Ви поки що забиваєте не багато. Тож чи є плани поборотися за місце у Десні U-21, або плануєте зосередитися на навчанні?

— Буду продовжувати працювати над собою, ставати сильнішим. Все інше вирішує тренер. Від себе можу сказати, що, звичайно, хочеться залишитися у футболі, розповів Єгор Бакун в інтерв’ю офіційному сайту клуба.

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.