Вихованці Динамо та Шахтаря, які своїми голами засмучували грандів

Спеціалісти згадали вихованців Динамо та Шахтаря, які забивали своїм клубам у поточному чемпіонаті УПЛ. Відзначимо, що до цього списку потрапили 20-річний нападник Владислав Супряга, 21-річний нападник Владислав Вакула та 22-річний півзахисник Ілля Путря

Жуніор Мораес (Шахтар). 3-й тур. Динамо — Шахтар — 1:2

Нападник перебрався в столичний клуб з донецького Металурга в липні 2015 го, після чого три роки належав Динамо. За цей період Мораес відіграв 85 матчів, в яких набрав 34 + 7 за системою «гол + пас». Влітку 2018 року Жуніор несподівано перейшов в стан головного конкурента і з тих пір вже тричі засмучував біло-синіх. У цьому сезоні подібне сталося в третьому турі, коли форвард відкрив рахунок в поєдинку на НСК Олімпійський. Динамівці зрівняли завдяки дебютному голу Жерсона Родрігеса, але Марлос в другому таймі приніс донеччанам три очки.

Владислав Вакула (Маріуполь). 5-й тур. Шахтар — Маріуполь — 5:1

Вінгер належав Маріуполю, але в серпні 2019 го став футболістом Шахтаря. Новачок відразу ж відправився в оренду назад, а в провальному поєдинку з оранжево-чорними зумів розмочити рахунок, забивши гол після шикарного проходу. В результаті взимку Вакула повернувся до гірників, але на поле поки не виходив.

Артем Громов (Зоря). 6-й тур. Зоря — Динамо — 2:2

Цей футболіст провів в Києві сезон-2016/17, коли перебрався до біло-синіх з Ворскли. Тоді Артему вдалося відіграти 12 матчів за команду. З серпня 2017-го гравець виступає за Зорю, яка двічі в цьому сезоні відібрала очки у Динамо. У поєдинку першого кола чемпіонату після голів Родрігеса і Карлоса де Пени гості розслабилися. Ще в першому таймі Громов забив своїй колишній команді, а під кінець зустрічі Джоель Абу Ханна оформив камбек ударом бісіклетою.

Владислав Калітвінцев (Десна). 7-й тур. Динамо — Десна — 1:2

Чернігівці в цьому сезоні всерйоз націлилися на високі місця, що довели в очному матчі з киянами. Під кінець першого тайму рахунок у поєдинку відкрив Калитвинцев, замкнувши фланговий простріл. Владислав гол не святкував, оскільки є вихованцем Динамо. Він належав клубу до березня 2019 го, коли став вільним агентом. Вінгер регулярно відправлявся в оренду, але свої 26 матчів за головну команду біло-синіх провів, заодно набравши 3 + 2 за системою «гол + пас». У тій грі він не тільки забив, але й асистував Олександру Філіппову.

Владлен Юрченко (Зоря). 7-й тур. Шахтар — Зоря — 4:3

Хавбек пройшов академію Шахтаря, пішов в оренду в Іллічівець, але до головної команди не доріс. У 2014-му він опинився в Байєрі, але за чотири роки закріпитися в Німеччині не зумів. Далі був датський Вайле і повернення в Україну влітку 2019-го. Свій дебютний гол в УПЛ Юрченко забив саме гірникам, відкривши рахунок в поєдинку. Потім відзначився Владислав Кочергін, зробивши рахунок 2:0 на користь Зорі, але Шахтар врятувався. До перерви один м’яч відквитав Тайсон, на початку другої половини відзначилися Марлос і Мораес. На 86-й хвилині 21-річний Богдан Лєднєв встановив паритет, але через кілька миттєвостей Мораес забив другий для себе і переможний гол.

Ілля Путря (Маріуполь). 16-й тур. Маріуполь — Шахтар — 1:1

Азовці сенсаційно відібрали очки у лідера, чого не робили з 2013 року. У першому таймі пенальті реалізував Тайсон, проте після перерви нічийний рахунок встановив гравець молодіжної збірної України Путря. Молодий хавбек належав Шахтарю з 2011 року, але за головну команду не грав. З серпня 2018-го футболіст виступає в Маріуполі і в цьому сезоні забив свій дебютний м’яч в УПЛ.

Богдан Михайліченко (Зоря). 17-й тур. Динамо — Зоря — 1:2

Перший гол в матчі оформив лівий захисникк, який ще недавно належав біло-синім. У липні 2019-го луганчани повноцінно підписали футболіста, тож він отримав можливість зіграти проти киян. Михайліченко вихованець Динамо, провів за киян два матчі. Раніше столичний клуб віддавав Богдана в оренду в каменську Сталь, потім він заліковував важку травму, а останні два роки провів у Зорі.

Владислав Супряга (Дніпро-1). 20-й тур. Дніпро-1 — Динамо — 3:1

У 2018 році столична команда викупила молодого гравця у дніпрян за 6,5 мільйонів євро. Однак в перший сезон в Києві у Супряги не заладилося, так що Динамо вирішило віддати його назад в оренду. Більш того, біло-сині дозволили форварду брати участь в матчах проти клубу, якому він належить. В результаті Владислав сповна скористався своїм шансом й приніс Дніпру-1 перемогу, забивши три голи в другому таймі. В результаті 20-річний гравець став лише третім в історії УПЛ, хто зробив хет-трик після виходу на заміну.

Інформація надана сайтом zbirna.com.

Порушники У топ-5 найпізніших вилучень в УПЛ аж троє молодих футболістів

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.