«Львів дуже яскраве місто, та й у Федецького є, чому повчитися»

20-річний півзахисник Михайло Левенець — один з новачків зелено-білої молодіжки. У чемпіонаті він зіграв за команду лише один матч, зате зараз, під час міжсезоння, активно показує себе під час спарингів дублерів, повідомляє прес-служба клубу

— Родом я із Харкова і розпочинав грати в місцевій команді, але дуже швидко перебрався в донецький Металург, за який грав до 16 років. У 17 перейшов до київського Динамо, у складі якого став чемпіоном України в ДЮФЛ. Потім впродовж двох років виступав за юніорську та молодіжну команди Зорі. А минулого року став гравцем Карпат.

Незважаючи на те, що тобі лише 20, ти встиг змінити чимало клубів. У чому причина таких змін?

— Так складалися обставини (сміється). Металург припинив своє існування, тож я перебрався в столицю. Після одного сезону в Динамо мене хотіли віддати в оренду. Я не був у цьому зацікавлений, тому залишив команду. Згодом два роки виступав за Зорю, але відмовився продовжувати контракт, оскільки виник варіант з Карпатами.

Левенець дякує партнерам

Яким чином ти потрапив до лав зелено-білих?

— У Карпати переходив разом з Олександром Авраменком, який грав зі мною у Зорі. Нас запросили на перегляд, який ми успішно пройшли, підписали контракт і офіційно стали карпатівцями.

Однак твоя кар’єра в Карпатах розпочалась не надто вдало.

— Це правда. Буквально через 3 тижні після переходу, на одному з тренувань отримав травму. Було дуже прикро. Я зіграв лише в одному матчі і ще в одному потрапив у заявку, та на поле так і не вийшов. Проте зараз я почуваюся дуже добре і з нетерпінням чекаю відновлення чемпіонату.

Виступаючи за юніорів Зорі, ти неодноразово зустрічався на полі з карпатівцями. Чим відрізняється теперішня команда від тієї, проти якої ти грав?

— Карпати завжди були сильною та бойовою командою. Мабуть, на поєдинки проти Динамо та Шахтаря ми так не налаштовувались, як на матчі з зелено-білими. Думаю, що зараз нічого не змінилось, хіба склад трішки омолодився (усміхається).

Левенець (№9) забив у дербі

Приложился Экс-хавбек Зари помог дублерам Карпат выиграть дерби у Львова

Практично усі гравці зізнаються, що Львів їм подобається. Що тобі, як не місцевому, найбільше подобається тут?

— Мені все подобається (усміхається). Місто дуже яскраве та красиве, люди доброзичливі і атмосфера чудова. Тут все якось по-сімейному. У команді теж все влаштовує. І гравці, і тренери усі дуже хороші. Ще дуже подобаються наші тренування. Зараз, наприклад, з нами тренується Артем Федецький та Денис Мірошніченко. Ми з іншими хлопцями ловимо кожен момент, бо у них є чому повчитися.

У нинішньому чемпіонаті Михайло Левенець зіграв за Карпати 1 матч. 30-го листопада у грі з Арсеналом 3:1, він вийшов на заміну і провів на полі 13 хвилин.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.