Два Дніпра презентували 25 молодих футболістів

Олег Кожушко забив переможний гол за Дніпро-1 у новому чемпіонаті України

Цей сезон у другій лізі вже охрестили як повернення легендарних клубів на мапу країни, про що свідчать такі назви, як Металіст 1925, Дніпро-1 та Дніпро і Таврія, яка базується на Херсонщині. Що стосується молоді, то в матчах групи А був заявлений одразу 51 молодий гравець (без урахування клубів Черкаський Дніпро Академія, тернопільська Нива, Полісся та Арсенал-Київщина), з них 38 з’явилося на полі, а 13 так і не дали шансу проявити себе. У групі Б до заявки потрапило 83 гравці (без урахування матчу Інгулець-2 — Металург — відсутні протоколи). 70 гравців продемонстрували свої сили на полі, а 13 залишилося на лаві запасних.

Восьмеро юнаків відзначилися забитими м’ячами — по четверо в групі А та в групі Б.

Перший у дебютному матчі гол забив 21-річний Роман Кузьмин у складі Прикарпаття. Він провів увесь матч, проте взяття воріт не врятувало його команду від фіаско в грі проти дебютанта українського чемпіонату — Агробізнесу. Гра завершилася з рахунком 5:2 на користь команди з Хмельниччини.

Повернення Львову, який на тривалий час випав з числа професіональних клубів України, видалося більш ніж цікавим. Одразу восьмеро власних вихованців вийшло на старт поєдинку, а  19-річний Сергій Кисленко відзначився хет-триком у грі проти Буковини. Команди швидко обмінялися забитими м’ячами, втім за підсумками першого тайму попереду була чернівецька команда — 3:1. Але все змінилося у другому таймі. Спочатку Олексій Омельченко скоротив відставання, а зрівняв рахунок і довів команду до перемоги протягом двох хвилин саме Сергій Кисленко. У підсумку 4:3 — бойова перемога львів’ян.

Провела феєричну гру у стартовому турі молодь ще однієї команди зі Львівської області — Скали зі Стрия — проти вчорашніх представників першого дивізіону Тернополя. Забивали у складі стрийчан лише 21-річні дебютанти команди: дубль на рахунку Володимира Гладкого та одне взяття воріт на рахунку Петра Намуйлика.

Стосовно південно-східної групи другої ліги, то найбільшу плеяду молоді вніс Дніпро, котрий переживає зараз свої не найкращі часи. Вся заявка екс-учасника Прем’єр-ліги складалася із молоді 1996—2000 років народження, тому команда завоювала звання наймолодшого колективу другого дивізіону.

Втім молодим дніпрянам забракло досвіду, щоб втримати бодай нічию. Біло-сині відкрили рахунок на 50-й хвилині з пенальті — гол в активі 19-річного Дениса Костишина. Але перевага трималася рівно чоитри хвилини, поки дебютант Реал Фарми Дмитро Сула не розписався в воротах 16-річного Віктора Бабічина. Коли матч уже добігав до завершення і шанси на перше ігрове очко були в кількох секундах від Дніпра, досвідчений Сергій Костюк відзначився другим взяттям воріт. Як наслідок — 2:1 — Дніпро поступається у першій грі сезону.

Інший колектив з Дніпра розпочав сезон більш вдало. На місцеву публіку очікувало  своєрідне дербі з Металістом 1925. Звісно, колективи дещо видозмінили назви, але сама принциповість поєдинку не зникла. Гра завершилася мінімальною перемогою Дніпра-1, а єдиний гол забив 19-річний дебютант Олег Кожушко.

Олег Кожушко забив переможний гол за Дніпро-1 у новому чемпіонаті України

Олег Кожушко забив переможний гол за Дніпро-1 у новому чемпіонаті України

Ще одним гучним поверненням стало відродження сімферопольської Таврії. Команда протистояла молодіжному складу Миколаєва. У першому таймі Анатолій Масалов вивів сімферопольців уперед, а вже на старті другої 45-хвилинки подвоїв перевагу 19-річний дебютант українського футболу Дмитро Жиганов. Втім корабели змогли лише розмочити рахунок. Єдине взяття воріт на свій рахунок записав 20-річний Євгеній Вітенко.

Українська молодь в командах другої ліги. Група А. 1 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Агробізнес 1
Скала 3 2 1 2 2
Львів 2 1 5 1
Нива В 1 1 1
Поділля 2 1 1 4 1 2
Нива Т
Полісся
Арсенал-Київщина
Черкаський-Дніпро-2-

Академія

Буковина 2 1 2 1 3
Прикарпаття 2 3 2

Українська молодь в командах другої ліги. Група Б. 1 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Інгулець-2
Таврія 2 1 1 1 2
Реал Фарма 1 2 1
Енергія 2 1 1 2 1
Дніпро-1 3 1 1 3 4
Мир 1 1
Нікополь 3 2 2
Миколаїв-2 4 1 1 4 3 2
Дніпро 3 8 3 3
Суднобудівник 2 3 2
Металіст 1925 3 1 1
Металург


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.