Карпати у контрольному поєдинку зіграли внічию с литовським Жальгірісом

Під час міжнародної паузи львівські Карпати у товариському поєдинку розійшлися миром з литовським Кауно Жальгірісом — 1:1. У львів’ян забитий м’яч на рахунку 20-річного бразильського нападника Дженнінгса 

Сьогодні у Львові відбувся товариський матч між львівськими Карпатами та литовським Кауно Жальгірісом (не плутати із відомим нам ще із радянських часів Жальгірісом з Вільнюсу — Прим. З.Т.). Цим міжнародним спарингом Леви заповнили паузу, яка виникла у зв’язку з матчами національних збірних.

Обидві команди провели певну ротацію перед протистоянням на Україні, адже чимало гравців вирушили у свої збірні. Що стосується Карпат, то через виклики до своїх національних команд у цьому спарингу не змогли зіграти: Марвін Мартінс, Тім Халл, Александру Бойчук, Кірил Кіриленко та Владислав Дубінчак. Через хворобу гру пропускали Сергій Вакуленко та Володимир Якімець. Також досі травмовані Олександр Кучер, Андрій Бусько та Фране Войковіц. Натомість Олексій Гуцуляк, який вже відновився від ушкодження, вийшов у стартовому складі.

З перших хвилин у Карпат на поле вийшли захисники 19-річний Петро Харжевський та 20-річний В’ячеслав Веремієнко, 18-річний хавбек Богдан Козак та два нападники — Ростислав Лях, якому сьогодні виповнилося 19 років, та 20-річний бразилець Дженнінгс.

Активніше на старті зустрічі виглядали підопічні Романа Санжара: вже в дебюті зустрічі карпатівці заробили право на штрафний — Олексій Гуцуляк завдав удару, але м’яч влучив у стінку. Згодом класну нагоду не використав Жоао Діого Дженнінгс — бразилець отримав передачу від Єгора Назарини, проте якісно у підкаті зіграв захисник Жальгіріса. У наступній же атаці знов-таки Жоао міг забивати, втім після передачі від Петра Харжевського карпатівець пробив повз ворота. Та все ж через кілька хвилин форвард досяг свого та відкрив рахунок. Ростислав Лях виконав блискучу передачу з лівого флангу на Дженнінгса, який головою переправив круглого у сітку воріт суперника — 1:0!

Дуже швидко Зелено-білі могли подвоїти свою перевагу, однак удар Артема Козака парирував кіпер, а Олексій Гуцуляк пробив повз ціль. Заключні 15 хвилин першого тайму литовці почали активніше діяти в атаці і перед самою перервою зуміли зрівняти рахунок. Рокас Крушнаускас виграв силову боротьбу в Олексія Ковтуна та холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч — 1:1.

Зі стартових хвилин другого тайму карпатівці могли вийти вперед, але удар головою Крістіана Понде виявився неточним. Також непогану нагоду мав Дмитро Кльоц, проте постріл півзахисника Левів зі штрафного удару пройшов у декількох сантиметрах від стійки воріт Жальгіріса. Згодом схожий шанс не використав 19-річний Остап Притула, що вийшов на заміну. Два небезпечних моменти до свого активу записав Толочко: спочатку Роман пробив вище воріт, а після його наступного удару м’яч влучив у сітку воріт, але із зовнішнього боку. Під завісу зустрічі Гішам Лейоус не використав, здавалось би, вбивчу нагоду — ізраїльтянин пробив повз ворота з близької відстані.

Контрольний матч

Карпати — Кауно Жальгіріс (Литва) — 1:1

Голи: Дженнінгс (23) — Крушнаускас (44).

Карпати (стартовий склад): Кудрик, Лях, Веремієнко, Ковтун, Харжевський, Вербний, Назарина, Дженнінгс, Ді Франко, Козак, Гуцуляк.

Жальгіріс (стартовий склад): Мікельоніс, Дапкус, Садаускас, Клімавічус, Бушман, Шилкайтіс, Пілібайтіс, Галкявічус, Урбіс, Романовський, Крушнаускас.

Дуэль первых Шахтер в спарринге переиграл лидера первой лиги — Оболонь-Бровар

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков сентября в категории U-21 (1998-1999 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (30%, 119 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (17%, 68 голосов)
  • Назарий Русин (Заря) (15%, 61 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (12%, 50 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (9%, 35 голосов)
  • Владислав Вакула (Мариуполь) (7%, 27 голосов)
  • Евгений Чеберко (Заря) (3%, 14 голосов)
  • Владислав Бабогло (Александрия) (2%, 10 голосов)
  • Евгений Смирный (Колос) (2%, 8 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (ДАК Словакия) (2%, 7 голосов)
  • Виктор Корниенко (Мариуполь) (0%, 2 голосов)
  • Богдан Милованов (Спортинг Испания) (0%, 1 голосов)
  • Виктор Симчо (ЭТО Дьер Венгрия) (0%, 1 голосов)

Всего проголосовало: 189

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.