Дженнінгс: «В Україні дуже жорстко — у кожному матчі захисники б’ють по ногах»

Минулої суботи він був дуже близьким до першого забитого голу у складі Карпат в офіційному матчі. Втім, на шляху удару 20-річного Жоао Діого Дженнінгса опинилася рука захисника Колоса Вадима Парамонова. Далі був нереалізований пенальті і, як наслідок, домашня поразка (1:2)

Бразилець каже, що довго оговтувався після невдалого матчу, втім максимально серйозно налаштований на подальші поєдинки. В коментарі інформаційному центру клубу футболіст розповів про адаптацію у новій команді, найважливішу річ у його житті та очікування львівської зими.

— Страшенно не люблю програвати, — зізнається Жоао Діого. — Гра з Колосом залишила дуже багато негативних емоцій. Однак є час для того, щоб виправити все, тому ми маємо наполегливо працювати. У Львові я ще не повністю адаптувався. Найбільше наразі заважає мені незнання мови. Але намагаюся боротися з цим і краще комунікувати з партнерами. Маю сказати, що завдяки хлопцям почуваю себе дуже комфортно в Карпатах. Найбільше мені допомагають Абу (Абукар Мохамед — прим.), Понде, Ді Франко і Мартінс. Буває, що ми залишаємося після тренувань. Я, наприклад, відпрацьовую удари зі штрафних та пенальті.

— Я начебто звик до української кухні. У Львові я також споживаю багато макаронних виробів та салатів. Проте свою улюблену страву, чурраско, в Україні я ще не куштував. Мені її не вистачає. Знаю, що зовсім скоро настане зима — з особливими емоціями чекаю на неї. Якщо чесно, то я побоююся холодів. Розумію, що не готовий до зими. Холод — це та річ, яка найбільше здивувала мене у вашій країні.

— Пригадую свою дебютну гру проти Зорі. Так склалося, що я міг забити у першому ж своєму матчі. Коли я не реалізовую реальні гольові моменти, то дуже засмучуюся. Так само було після того поєдинку. Взагалі в Україні дуже жорсткий футбол. Абсолютно в кожному матчі захисники б’ють мене по ногах. Я вже навіть звик до цього. В таких ситуаціях намагаюся використовувати свою швидкість. Хоча не впевнений, чи я є найшвидшим футболістом Карпат. Думаю, що Дуба (Владислав Дубінчак — прим.) швидший за мене.

— Найважливіше, що є у моєму житті — це моя сім’я. Я завдячую всім, що маю, своїй мамі і роблю все для неї. Взагалі, мої рідні завжди допомагають мені у всьому. У мене є брат і п’ятеро сестер. Ніхто з них стосунку до спорту не мав — я перший спортсмен у родині. Коли виник варіант з Карпатами, то рідні тільки підтримали мене і мій вибір. Я з невеличкого бразильського містечка Сантарем. Навіть не знаю, що міг би розповісти про своє місто — там немає нічого відомого чи визначного (посміхається). На моє формування як футболіста суттєво вплинув місцевий фахівець Хемерсон Марія. Він тренував мене у Фігейренсе. Вдячний йому за багато порад, які він мені давав. Також щоденно вчуся і додаю в Карпатах. Мені лише 20, тож я на початку свого футбольного шляху.

У нинішньому чемпіонаті УПЛ Дженнінгс провів 6 матчів, заробив 1 жовту картку.

Снайпер Олександрія з хет-триком Литвяка побила Карпати

Кто станет чемпионом Украины U-21 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (44%, 623 голосов)
  • Шахтер (32%, 452 голосов)
  • Карпаты (5%, 66 голосов)
  • Александрия (4%, 56 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (3%, 45 голосов)
  • Колос (3%, 40 голосов)
  • Десна (2%, 29 голосов)
  • Заря (2%, 29 голосов)
  • Львов (1%, 16 голосов)
  • Мариуполь (1%, 14 голосов)

Всего проголосовало: 1 424

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.