Чемпіонат U-19 (перша ліга): Буковина програє вдома, Любомир, Авангард і Петриківка стартують переможно

Чемпіонат U-19, Буковина, Адреналін, 1 тур, 2019

Із новими обличчями, але зі звичною вже для нього безкомпромісністю розпочався новий чемпіонат України U-19 серед команд першої ліги. В усіх чотирьох групах учасники з першого ж туру почали радувати бойовими матчами, які при цьому далеко не завжди завершувалися перемогами ветеранів турніру

Група 1

На Заході вже на старті здивували відразу кілька колективів. Чи не найбільше — луцький Адреналін. Він на виїзді здолав потужну у минулому сезоні чернівецьку Буковину (тоді вона дійшла до плей-офф, але до фіналу чотирьох не пробилася).

Новий турнір буковинці відкривали вдома, на штучному полі ФОК Олімпія. І програли 2:3. Першими й пропустили: на 23-й хвилині гості заробили штрафний, з якого влучно пробив Антон Качина. Наприкінці першої половини зустрічі лучани ще й заробили пенальті, реалізував його Михайло Запорожець.

На 68-й гості провели рішучу контратаку і забили втретє зусиллями Віталія Кулая. Й лише тоді підопічні Андрія Лахнюка зробили рахунок пристойнішим: після стандартів відзначалися Денис Рябий та Василь Гакман.

Чемпіонат U-19, Адреналін, 1 тур, 2019

Адреналін. Емоції!

Як розповів головний тренер Адреналіна Андрій Петров, він задоволений своїми футболістами за виключенням останніх 10 хвилин: «Вони повністю виконали всю установку, все те, що ми відпрацьовували на тренуваннях. У нас виходила гра і першим, і другим номером — це ніби була своєрідна футбольна аритмія. Важко завжди діяти лише першим номером та пресингувати, адже грали на штучному полі при +30 градусах. Та й переїзд тривав 7 годин. Тому довелося обрати саме таку тактику на гру».

І ще два поєдинки стартового туру завершилися перемогами гостей. У найрезультативнішому Поділля програло новачку ліги — Ниві. У першому таймі команди обмінялись голами: на удар Богдана Нагайського у складі Поділля відповів Олександр Майко. На першій хвилині другого тайму Ашот Гукасян знову вивів вінничан уперед, згодом Данило Дробатий у контратаці рахунок збільшив — 1:3. Майко скоротив, та Нива вже у додатковий час забила ще раз (Владислав Бондаровський). Після чого Андрій Зощук дальнім ударом у кут знову поставив крапку — 3:4!

Ще раз гості святкували успіх у матчі Ніки й Прикарпаття, хоча статус останніх був, звісно ж, умовний: обидві команди представляють Івано-Франківськ. На Хет-трик Арені Ніка пропустила першою, відігралася ще до перерви, та в другому таймі Олег Павлюк забив переможний для Прикарпаття м’яч.

Тільки в одному матчі гості поверталися додому з порожніми руками: Гірник до Новояворівська. За літо Динамо суттєво оновилося, і його основу складають футболісти, які на два роки молодші за суперників. До перерви гості влучили у штангу, та нульовий рахунок не змінився. А ось після відпочинку, вже на першій хвилині другого тайму Костянтин Гринюх розстріляв воротаря гостей впритул — 1:0. На 65 хвилині після кутового захисник Володимир Мартиняк з лінії воротарського майданчика забив і другий.

«Дуже здорово, що вдалося стартувати у новому сезоні з перемоги. Було помітно, що у деяких моментах хлопці ще трішки сирі, але на те перший тур і є, щоб не робити поспішних висновків. Будемо працювати в поті чола, аби надалі свою гру відшліфовувати до ідеальної. Сьогоднішня звитяга — хороший поштовх до нових успіхів», — зазначив наставник Динамо Дмитро Фіалка.

1 тур

11 вересня

Поділля (Хмельницький) — Нива (Вінниця) — 3:4

Ніка (Івано-Франківськ) — Прикарпаття (Івано-Франківськ) — 1:2 (1 тайм, 2 тайм)

Буковина (Чернівці) — Адреналін (Луцьк) — 2:3 (відео)

Динамо (Львів) — Гірник (Новояворівськ) — 2:0

Наступний тур (2)

18 вересня

Нива (Вінниця) — Гірник (Новояворівськ), Прикарпаття (Івано-Франківськ) — Буковина (Чернівці), Поділля (Хмельницький) — Ніка (Івано-Франківськ)

30 жовтня

Адреналін (Луцьк) — Динамо (Львів).

Група 2

На старті нового турніру змужнілий Любомир не бавився, серйозно підійшов до приїзду гостей із Житомира й заробив три повноцінні очка. Граючи першим номером, на 37 хвилині ставищани забили вперше (Володимир Рябов після розіграшу стандарту), на 73-й Володимир Ткаленко додав ще один.

Цікавим видавався двобій Чемпіонів: колектив Анатолія Сіденка, що минулого сезону псував нерви чи не всім фаворитам другої групи, зустрічався із випускниками КДЮСШ Чемпіон. Що сталося й у чому причина поразки, знає тренер господарів Анатолій Сіденко.

А ось у протистоянні двох столичних ДЮСШ перемогу здобула більш досвідчена 15-та, випускники якої вже достатньо обкаталися у даному чемпіонаті (грають із найпершого після відновлення турніру), а ось спортшкола-26 тільки дебютує.

Відзначаємо гостьову нічию команди з Білої Церкви, яка тепер так і називається (раніше місто представляв колектив АРЗ): ФК імені Яшина у минулому сезоні очками не дуже розкидався.

1 тур

11 вересня

Чемпіон (Київ) — КДЮСШ Чемпіон (Київ) — 1:3 (відео)

Зміна-Оболонь (Київ) — Локомотив (Київ) — 3:1 (відео)

ФК імені Льва Яшина (Київ) — Біла Церква — 1:1 (відео)

Любомир (Ставище) — Полісся (Житомир) — 2:0

ДЮСШ-26 (Київ) — ДЮСШ-15 (Київ) — 1:3

Наступний тур (2)

18 вересня

Полісся (Житомир) — Біла Церква, ДЮСШ-15 (Київ) — ФК імені Льва Яшина (Київ), КДЮСШ Чемпіон (Київ) — ДЮСШ-26 (Київ), Локомотив (Київ) — Чемпіон (Київ), Любомир (Ставище) — Зміна-Оболонь (Київ).

Група 3

Лиш в одному матчі першого туру господарям вдалося взяти три очка: запорізький Металург непривітно повівся з гостями із Київської області — 4:0.

У чотирьох інших поєдинках довелося ділитися з приїжджими. І якщо Дніпро з Черкас ще відвоював один бал, то троє інших хазяїв полів віддали гостям усе. Черкащани ж, завдяки голу Артема Кулініча на 45 хвилині вже майже повірили у перемогу, проте пенальті, призначений на 94 хвилині, зіпсував настрій.

Два матчі закінчилися однаково. Нікополь переграв фарм-клуб Дніпра-1, а одеський Атлетик — кропивницький Олімпік із чотирма темношкірими футболістами у складі. Причому перший тайм цього матчу вмістив у собі цілий феєрверк подій.

Вже на першій хвилині Денис Гончаров вивів господарів уперед, за 10 хвилин Роман Антоненко зрівняв. У середині тайму команди обмінялися вилученнями, і на 23-й Андрій Ніколенко знову зробив олімпійців переможцями у рахунку — 2:1. Тренер одеситів Денис Колчин робить заміну, й Іван Димитров вже через п’ять хвилин робить 2:2. При цьому суперники ще й по разу примудрилися схибити з пенальті!

У порівнянні з першим другий тайм був геть нудним: лише один гол, та й той аж у компенсовані хвилини…

Найбільшого ж розгрому за гостинність зазнав Маолдіс: «гірники» з Кривого Рогу забили шість разів, самі ж не пропускали. Особливо лютував Артем Легостаєв, у нього хет-трик, Євгеній Ніколашин забив два, одного додав Іван Козак. Цікаво, що до 76-ї хвилини рахунок був всього 0:1.

1 тур

11 вересня

СДЮСШОР Металург (Запоріжжя) — Зоря-Миронівщини (Миронівський район) — 4:0 (відео)

Маолдіс (Дніпро) — Гірник (Кривий Ріг) — 0:6

Дніпро Черкаси — Лідер (Дніпро) — 1:1

Олімпік (Кропивницький) — Атлетик (Одеса) — 2:3

Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Нікополь — 2:3

Наступний тур (2)

18 вересня

Зоря-Миронівщини (Миронівський район) — Атлетик (Одеса), Лідер (Дніпро) — Олімпік (Кропивницький), Нікополь — Дніпро Черкаси, Гірник (Кривий Ріг) — Дніпро-1-Борисфен (Дніпро), СДЮСШОР Металург (Запоріжжя) — Маолдіс (Дніпро).

Група 4

У харківському дербі Арена виявилася сильнішою за Кобру, у двобої двох Авангардів гору взяв краматорський — той самий, що був фіналістом попереднього чемпіонату.

Звісно ж, колектив оновився, став молодшим, та все ж деякі виконавці залишилися на чолі з тренером Олексієм Городовим.

Харківських одноклубників краматорці здолали завдяки голам Артема Буца, Микити Хаджинова і реакції воротаря Даниїла Папки, який за рахунку 1:0 відбив пенальті.

Петриківка, яка минулого сезону не дійшла до фіналу чотирьох, хоча беззаперечно виграла перегони у групі, новий чемпіонат також розпочала з перемоги. Як не впиралася Барса, а на полі свого тренувального центру зазнала поразки. На 16 хвилині гостям вдалося відкрити рахунок: Нікіта Пономаренко пробив штрафний в бік воріт, м’яч зрадницьки відскочив перед воротарем і влетів у сітку воріт Богдана Фільо. На 82-й партнери розрізною передачею вивели на удар Радіона Лисняка і той зробив 0:2 на користь гостей.

1 тур

11 вересня

Арена (Харків) — Кобра (Харків) — 3:1 (відео)

Барса (Суми) — Петриківка — 0:2 (1 тайм, 2 тайм)

Авангард (Краматорськ) — Авангард (Харків) — 2:0

Наступний тур (2)

18 вересня

ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — Авангард (Харків), Петриківка —Авангард (Краматорськ), Кобра (Харків) — Барса (Суми), УФК-Олімпік (Харків) — Арена (Харків).

Мнение «Волошин недостаточно хорош для Хоффенхайма»

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков августа в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо U-19) (20%, 78 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер U-21) (15%, 60 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (14%, 55 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (11%, 44 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (11%, 44 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (9%, 34 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 27 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-19/21) (5%, 19 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла U-19) (4%, 16 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (4%, 16 голосов)

Всего проголосовало: 244

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.