Здолавши у півфіналі міжнародного турніру Тоттенхем, Динамо у фіналі подужало й Ягелонію

ЛФФ

Команда Динамо U-16 блискуче виграла змагання у Ризі й, вочевидь, добре підготувалася до скорого старту чемпіонату ДЮФЛУ. Він вже цієї суботи

З 9-го по 11-те серпня у столиці Латвії пройшов міжнародний футбольний турнір, організаторами якого були Латвійська Федерація футболу та Балтійська футбольна школа LFF Independence 2019. За головний приз змагалися 8 колективів, поділених на дві групи по 4 команди в кожній. Серед них і Динамо U-16 (футболісти 2004 року народження) під керівництвом тренерів Юрія Дмитруліна та Віктора Мороза.

Кияни потрапили до групи А разом із німецькою Гертою, польською Ягелонією та першою командою збірної Латвії U-16. Групу В склали англійський Тоттенхем, російський Майстер Сатурн, норвезька Валеренга та друга команда збірної Латвії U-16. Дві перші команди кожної групи виходили до півфіналу. Матчі відбувалися на полях стадіону у Ієцаві та складалися з двох таймів по 30 хвилин.

Динамо й Герта

У перший день змагань українці провели два матчі. Зранку зустрілися із першою командою збірної Латвії U-16. Матч розпочався із неприємності: перша ж атака господарів призвела до взяття воріт, коли після помилки воротаря Даріо Шітс з меж штрафного майданчика відправив м’яч у сітку. Втім, вже через кілька хвилин динамівцям вдалося зрівняти рахунок: суперники ціною фола у власному штрафному зупинили Царенка, а пенальті чітко реалізував Єременко, відправивши м’яч у лівий від себе кут воріт, повідомляє прес-служба Динамо.

Незадовго до свистка на перерву наша команда провела стрімку контратаку, у завершальній стадії якої Царенко віддав чудову передачу на Горбача, і Ігор майстерно відправив м’яча у дальній кут. У другому таймі Ганжола опинився першим на добиванні і встановив остаточний рахунок.

Динамо — Збірна Латвії U-16 — 3:1

Голи: Єременко (6, пенальті), Горбач (29), Ганжола (50) — Шітс (1).

Динамо: Ісаченко — Канаєв, Філатов, Волковицький (Фернандо, 31), Єременко (Корінний, 54), Мельниченко (Титаренко, 49), Ганжола (Подоляк, 54), Бенедюк, Слесар (Березинець, 49), Царенко (Александров, 51), Горбач.

У паралельному поєдинку групи А німецька Герта зіграла унічию із польською Ягелонією — 1:1.

У другому матчі дня Динамо зустрілося із Гертою. Тим часом, у Ієцаві розпочався дощ, і командам довелося грати на мокрому газоні. Та це не завадило киянам повторити результат. Спочатку Горбач отримав прекрасний пас від партнера, вийшов до воріт, завдяки індивідуальній майстерності обіграв захисника та голкіпера і прицільним ударом відправив м’яч точно під поперечину.

У другому таймі Царенко виявився найкмітливішим у штрафному майданчику суперника та у падінні проштовхнув м’яч повз воротаря. Згодом Герта заробила небезпечний штрафний удар метрах в 22-х від воріт і після подачі гравець суперника головою відправив м’яч у сітку, скоротивши відставання у рахунку. А вже у компенсований час ще раз відзначився Горбач.

Ігор Горбач, Динамо U-16, 2019

Ігор Горбач

Зважаючи на результати інших матчів у нашій групі, ситуація у квартеті склалася таким чином, що ця перемога гарантувала Динамо вихід до півфіналу, незважаючи на підсумок останнього поєдинку.

Динамо — Герта (Німеччина) — 3:1

Голи: Горбач (25, 60+2), Царенко (34) — (57).

Динамо: Кочерга — Бенедюк, Філатов, Волковицький, Єременко (Канаєв, 52), Мельниченко (Березинець, 54), Ганжола, Слесар (Титаренко, 45), Фернандо (Корінний, 22), Царенко (Подоляк, 60), Горбач.

Тож у заключному матчі групового етапу динамівці на стадіоні Олімпійського центру в Йєлгаві особливо не напружувалися, хоча й прагнули перемогти. Та спочатку після подачі з кутового поляки відкрили рахунок, а за шість хвилин до фінального свистка помітили, що наш страж воріт далеко вийшов зі своїх володінь та з далекої відстані перекинули м’яч через нього прямо до сітки.

Ягеллонія (Польща) — Динамо — 2:0

Голи: (19), (54).

Динамо: Ісаченко — Корінний, Канаєв, Волковицький (Філатов, 30), Фернандо, Березинець, Титаренко, Подоляк, Царенко (Ганжола, 30), Слесар (Єременко, 24; 8. Бенедюк, 45), Горбач (Мельниченко, 30).

Таким чином, у півфінальному поєдинку Динамо зустрічалося з англійським Тоттенхемом, який разом із другим складом збірної Латвії набрав 4 очки, але за додатковими показниками посів друге місце у групі В.

Матч проходив на стадіоні в Ієцаві, де українці грали в перший день змагань. І на щасливій 13-й хвилині Горбач отримав хороший пас у центрі штрафного, та спрямував м’яча повз воротаря — 1:0. А по перерві наші гравці провели атаку, у завершальній стадії якої Бенедюк із правого флангу виконав чудову передачу до штрафного майданчика, де Слесар головою спрямував м’яч у сітку.

Динамо U-16, ЛФФ, 2019

На 48-й хвилині Тоттенхем ще більше ускладнив собі життя, коли за фол останньої надії проти Горбача було вилучено одного з їхніх гравців.

Динамо — Тоттенхем (Англія) — 2:0

Голи: Горбач (13), Слесар (37).

Динамо: Кочерга — Канаєв, Філатов, Волковицький, Єременко, Бенедюк, Ганжола, Мельниченко, Слесар, Царенко, Горбач.

Вилучений: гравець Тоттенхема (48).

У фінальному поєдинку Динамо ще раз зустрілося з польською Ягеллонією, яка у півфіналі перемогла російський Майстер Сатурн 2:1.

Цього разу поєдинок вийшов напруженим та динамічним. Єдина з київських атак завершилася взяттям воріт: Філатов прийняв м’яч, віддав діагональ на Єременка, той прострілив, і Слесар майстерно переграв воротаря — 1:0! Вдруге на турнірі Артем відзначив гол у своєму фірмовому стилі, зробивши сальто.

Исаченко, Динамо U-16, ЛФФ, 2019

Богдан Ісаченко. Фото Harvejs Rudzitis.

Динамо U-16 стало переможцем турніру LFF Independence Cup 2019. Ягеллонія — друга, Майстер Сатурн у матчі за третє місце мінімально обіграв Тоттенхем — 1:0.

Динамо — Ягеллонія (Польща) — 1:0

Гол: Слесар (13).

Динамо: Ісаченко — Канаєв (Корінний, 31), Філатов, Волковицький, Єременко, Бенедюк, Ганжола, Мельниченко (Березинець, 49), Слесар, Царенко, Горбач (Фернандо, 56).

Динамо U-16, ЛФФ, 2019

Переможці! Фото Harvejs Rudzitis.

Після завершення фінального матчу організатори турніру відзначили цінними нагородами кращих гравців у різних номінаціях. Приз найкращого гравця змагань було вручено захиснику Арсенію Філатову.

Арсеній Філатов, Динамо U-16, 2019

Арсеній Філатов. Фото Harvejs Rudzitis.

Медалі, кубки та пам’ятні призи футболісти отримали з рук організаторів змагань — Латвійської Федерації футболу та Балтійської футбольної школи.

Повторили Шахтар вдруге поспіль взяв Кубок Карпат

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.