«Зіграли динамівці у Чехії незадовільно, можливо, хтось подумав, що буде просто»

Евгений Ястребинский, Динамо, 2019

Учора проект Золотий Талант розповідав про не дуже вдалий виступ двох українських колективів на міжнародному турнірі Bican Cup у Чехії, де грали команди вікової категорії U-15. Львівські Карпати опинилися шостими, київські динамівці — сьомими

Старший тренер Динамо U-15 (футболісти 2005 року народження) Євген Ястребинський (на фото) так прокоментував клубній прес-службі виступ своїх підопічних на турнірі Bican Cup:

— У нашої команди була велика пауза, адже минулий сезон ми закінчили ще в середині червня. Але за ці дні ми надолужили деякі тактичні, технічні, ігрові моменти. Кожну гру ми розбирали, вказували на помилки.

У першому матчі ми пропустили два м’ячі з пенальті, у другому не реалізували безліч своїх моментів, пропустили гольову контратаку. При цьому функціональний стан не дозволив нам витримувати ігровий ритм. Готувалися, тренувалися ми на зеленому полі, а приїхали і провели тут два перші матчі на синтетиці… Не супроводжувало нас і везіння на цьому турнірі. Позначилася і втома, довгий переїзд. Особливо це відчувалося в першому матчі.

Поза п’єдесталом Турнір Bican Cup: навіть переграши Кальярі, динамівці взяли лише сьоме місце, Карпати програли п’яте

У другій грі рух був вже трохи кращим, але все одно пропустили гол у кінцівці. Вийшли вперед, було кілька хороших моментів забити другий м’яч, натомість — пропустили гол зі стандартного положення. У другому таймі не реалізували відмінні моменти і пропустили контратаку. Але це футбол. Говорити можна довго, а рахунок на табло… Результат — незадовільний, ми очікували більшого. Головне — не посипати голову попелом, а робити висновки і працювати над помилками, адже ми готуємося не на сьогодні-завтра, а до старту чемпіонату України.

Біцан кап, Динамо U-15, серпень 2019

Динамо проти Славії

У другий ігровий день в матчі зі Славією грали вже в цілому непогано. Але пропустили гол після дальнього удару. Це наша слабкість… Лише один удар суперників у ворота перетворився на гол. У матчі з Кальярі реалізували два моменти з п’яти гольових. Над реалізацією потрібно працювати у першу чергу. А також над позиційною обороною і позиційної атакою. Але в нас ще є час до початку чемпіонату, будемо набирати форму.

На гора! Шахтар з великим запасом переміг киян у фіналі міжнародного турніру

Цей турнір допоміг нам виявити наші недопрацювання. Ми побачили, що хтось дуже довго відпочивав, хтось не готовий, хтось не відповідає вимогам, тому що ряд гравців відверто випадає.

Були і втрати — отримав травму Бойченюк, на останньому тренуванні травмувався Михайлів — гравці основної обойми. Кістяк залишився тим самим, зараз намагаємося посилити деякі позиції, але поки це посилення не надто ефективне. Даємо всім зіграти, проявити себе.

— Ваша команда заробила велику кількість стандартних положень, але відсоток їх реалізації виявився невисоким…

— Так, могли краще реалізовувати стандартні положення. Але ми тренувалися тільки шість днів, і цей аспект ще не встигли відпрацювати. Грубо кажучи, вирушили на цей турнір «з корабля на бал». Можливо, хтось думав що буде просто, а виявилося, що не все так просто.

— Ця команда проявила себе краще за інші в фіналі сезону ДЮФЛ. Як в цілому оцінюєте перспективність цих гравців?

— Зрозумійте, діти змінюються. Не можна з упевненістю сказати в такому віці, чи вийде з юного гравця Мессі. Хтось втомлюється від футболу, з’являються інші інтереси в житті. Хтось звикає, потрапляє до зони комфорту, і його влаштовує виходити на заміну.

Біцан кап, Динамо U-15, серпень 2019

Динамівці із сертифікатом за 7-е місце

Але ж ми спрямовуємо хлопців на те, щоб вони постійно зростали в професійному плані. Потрібна конкуренція. У Києві на перегляді у нас залишилося ще кілька гравців. Ми проводили конкурсний набір. Деякі хлопці нас не влаштовують. Будемо їх мотивувати за рахунок конкуренції. За рахунок конкуренції вони повинні рости.

В лотерею Динамо не зуміло виграти другу поспіль серію пенальті і віддало перемогу землякам

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.