Швидкісно-силовий прорив 18-річного центрбека Карпат

Вкрай насиченим видався початок року для захисника львів’ян Романа Сливи. Він щосили відпрацював з основою на двох зимових зборах у Туреччині, і за їх результатами мав сподобатися новому керманичу левів Фабрі Гонсалесу

Приміром, у випробуванні на швидкісно-силові якості Слива увійшов до трійки кращих футболістів. Подібний іспит було проведено першого дня других зборів. Як розповів Інформаціному центру клубу тренер із фізичної підготовки Павло Сіренко, блок тестів повинен був допомогти оцінити швидкісно-силові якості гравців: «Пробігли 30 метрів (ми оцінюємо 15 метрів з місця і стільки ж з ходу), потім був тест «зигзаг» зі зміною напрямку, так ми проводимо дослідження перерозподілу навантаження на різні ноги і проходження відрізку із максимальним зусиллям.

Слива в одному з турецьких спарингів

Згодом був стрибок в довжину і вгору — це оцінка прояву вибухової сили. Завершили роботу тестом на швидкісну витривалість 7 по 50 метрів, який дає змогу оцінити рівень підготовленості гравця».

Зважаючи на показники, можна ствердно сказати, що найшвидшим гравцем Карпат, який проходив тест (кілька футболістів, зокрема, 21-річні Швед із Гуцуляком, та португалець Понде участі з різних причин не брали) є Аді Мегреміч. Центральний захисник лише на долі секунди випередив двох молодих оборонців — 19-річного Олександра Авраменка та Романа Сливу.

Днями Слива отримав виклик до юніорської збірної України U-19, у якої саме сьогодні має розпочатися навчально-тренувальний збір (заплановано й два спаринги з Ізраїлем).

У вчорашньому матчі 19-го туру чемпіонату U-21 Романа не було навіть у запасі молодіжки Карпат (Авраменко, до речі, грав). Тож, він або вже у збірній, або готується разом із основою левів до сьогоднішнього поєдинку Карпат в УПЛ із Ворсклою.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.