Зірка переможно сяйнула на міжнародному турнірі у Вінниці

Продовжуємо розповідати, як готувалися команди різних футбольних шкіл та академій до суботнього старту нового чемпіонату ДЮФЛУ. Сьогодні мова піде не про Динамо чи Шахтар з Карпатами, а про значно скромнішу, але бойову кропивницьку Зірку

Нещодавно вихованці клубної академії 2005 року народження виграли представницькі міжнародні змагання у Вінниці — Золота Нива 2018. Змагалися команди U-14, навіть із за кордону. Утім, всі подробиці знає старших тренер «зіркових» Вадим Даренко, котрий і поділився враженнями із офіційним сайтом свого клубу:

— Дуже добре, що саме зараз ми отримали можливість перевірити рівень своєї готовності на такому серйозному турнірі. У вінницьких змаганнях брали участь 12 команд, серед яких були представники Румунії та Молдови.

На попередньому етапі команди були розподілені на чотири групи. Три переможця групових турнірів і найкращий другий колектив виходили до півфіналів. Нам в суперники дісталися ровесники із київської ДЮСШ-15, хмельницької ДЮСШ-1 та румунської Тампи з міста Брашов. Грали на полі з штучним покриттям великого розміру. Хоча якість синтетичного газону поступалася нашому.

Вадим Даренко: останні вказівки

Вадим Даренко: останні вказівки

Стартову гру ми проводили з хмельничанами. Перший тайм вийшов нелегким і не приніс успіху жодній з команд. А от по перерві нам вдалося захопити ініціативу й реалізувати свою ігрову перевагу, забивши три м’яча. Відзначилися Віктор Цуканов, Максим Скороход і Максим Нетребенко.

Наступного дня зустрічалися із румунськими хлопцями. Завдяки індивідуальній майстерності Віктора Цуканова, нам вдалося заробити пенальті, який реалізував Павло Непокритий. У другому таймі ми дуже вдало зіграли на контратаках, використавши свою перевагу в швидкості. Спочатку, після проходу по флангу та удару Нетребенка, голкіпер м’яч відбив, але першим на добиванні був Віктор Цуканов — 2:0. Згодом Антон Львов накрутив трьох захисників і вразив ціль, а в кінцівці зустрічі суперників, які не витримали запропонованого нами темпу й підсіли в физичному плані, добив своїм дублем Захар Дзядик — 5:0.

Традиція, одначе Второй год кряду Шахтер берет Кубок Первой столицы, обыгрывая Динамо

Третій матч на таких змаганнях завжди важкий. Тим більше, що грали з представниками однієї з найкращих юнацьких футбольних шкіл України — київської ДЮСШ-15. Кияни, після двох нічиїх з румунами та хмельничанами, теж прагнули перемогти. Поєдинок вийшов дуже напруженим із прицілом на захист, майже без небезпечних моментів — 0:0.

Та, незважаючи на втрату двох очок, за підсумками групового етапу саме Зірка U-14 cтала найкращою. В інших тріо переможці також набрали по 7 очок, але мали гіршу за нас різницю забитих та пропущених м’ячів. Отже, нашим суперником по півфіналу стали господарі — вінницька Прем’єр-Нива, які були кращими серед команд, що посіли другі місця.

Звезда в Виннице медальки

Зірка з Кубком та медалями

У півфіналі дуже красивий та важливий перший гол забив Максим Скороход: підхопив м’яч на своїй половині поля, пройшов двох суперників й невідпорно пробив з лівої ноги метрів із 25-ти. А збільшив нашу перевагу вже у другому таймі Юрій Михайленко, який вдало зіграв на добиванні — 2:0.

У вирішальному двобої зійшлися з кременчуцьким Кременем, який здолав конкурентів із одеського Чорноморця. Потрібно відзначити, що кременчужани з того часу, як в червні ми здолали їх з рахунком — 4:1, значно підсилили свій склад за рахунок вихованців Дніпровського спортивного інтернату. Тож, це було зовсім інше протистояння, в якому, все ж, у нас було більше шансів вирвати перемогу в основний час.

Плани й амбіції «Є ідея отримати для турніру Гаваші статус УЄФА»

Коли він наближався до свого завершення, і попереду нас очікувала серія післяматчевих пенальті, я вирішив випустити на поле нашого номінально другого голкіпера Льва Нікітчука. Тут розрахунок був на те, що Льова дуже добре діє під час пробиття конкурентами 11-ти метрових. Й така ставка зіграла навіть більше ніж на 100 відсотків: Нікітчук відбив три удари суперників, а Павло Непокритий, Владислав Владіміров і Максим Скороход пробили з позначки влучно — 3:0.

Звездун в виннице

Тож, ми святкували дуже потрібну й важливу з психологічної точки зору перемогу й при цьому не пропустили жодного голу. Відзначу, що організатори визнали кращим в нашому складі Максима Скорохода, а Віктор Цуканов отримав приз найкращого гравця турніру. Хотів би подякувати всім батькам та меценатам, які допомогли нам і посприяли такому гарному результату.

Передстартові негаразди

Що стосується готовності до старту в ДЮФЛ України, то тут виникли певні проблеми. На жаль, нас залишили відразу три провідних гравця. Данило Прокопенко зацікавив київське Динамо, а Ілля Цаприка та Артем Марченко поїхали в новостворений юнацький клуб у Мукачеве. Тож, ми залишилися без потужних у фізичному плані та дуже вправних виконавців.

Вшанували перемогою Ворскла выиграла мемориал Бабаева, но среди лучших только ее хавбек

Звісно ми перебудувалися й знайшли певні заміни, але з точки зору боротьби на другому поверсі — серйозно втратили. Та ще й залишилися майже без резерву. І в цьому плані конкуренти будуть нас переважати. Тим більше, що з нового сезону 3 група вищої ліги стала сильнішою, адже її лави поповнили харківські Металіст та УФК, а також криворізький Кривбас, які замінили менш потужні команди. Ну нічого, будемо намагатися демонструвати свої найкращі якості й виходити з того, що маємо. Налаштовуємся серйозно і сподіваюся, що хлопці не розчарують наших відданих уболівальників.

Золотой талант-2018. Назовите тройку лучших игроков августа в категории U-19 (1999 г.р. и моложе)

  • Андрей Кулаков (Шахтер, U-21) (41%, 836 голосов)
  • Даниил Сикан (Карпаты) (40%, 825 голосов)
  • Виталий Миколенко (Динамо) (5%, 93 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо) (4%, 92 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо, U-21) (3%, 60 голосов)
  • Владислав Вакула (Мариуполь) (2%, 42 голосов)
  • Денис Устименко (Александрия, U-21) (2%, 34 голосов)
  • Николай Мусолитин (Черноморец) (2%, 33 голосов)
  • Даниил Сухоручко (Арсенал, U-21) (1%, 30 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (1%, 16 голосов)

Всего проголосовало: 1 816

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.