Син українських батьків: другий матч Коника за Севілью Атлетіко

Маріано Коник (верхній ряд, другий праворуч) — знову у стартовому складі Севільї Атлетіко

Севілья Атлетіко — наймолодший клуб Сегунди, середній вік гравців якого складає 20,9 років. Нам ця команда цікава тим, що одразу два українських Мар’яна включено в її заявку на цей сезон. Перший з них — це 20-річний півзахисник збірної України U-21 Мар’ян Швед, що переведений сюди з молодіжної команди Севільї  (Sevilla FC Juvenil A) і включений в заявку на сезон під № 20. Другий — 19-річний захисник Маріано Коник, народжений  в Буенос-Айресі від українських батьків.

Четвертий номер Севільї Атлетіко дотепер не заграний за жодну збірну і на сайті Ла Ліги фігурує як футболіст з невизначеною національною приналежністю. Поки ж питання його футбольної національності залишається відкритим, Коник намагається закріпитись в основі нового клубу, до якого приєднався в міжсезоння.

В першому турі Сегунди Маріано відіграв повний виїзний матч проти Осасуни, і на матч 2-го туру знову вийшов в основі, зайнявши позицію центрального оборонця. Цього разу, на домашньому полі Хосе Рамон Сіснерос Паласіос, суперником андалузької команди був Вальядолід, середній вік якого (для порівняння) — 26,4 роки. В основному складі гостей на поле вийшли одразу троє гравців, що пройшли школу Севільї Атлетіко, тож команду Коника і Шведа можна назвати кузнею кадрів не лише для головного клубу Севільї.

Маріано Коник (верхній ряд, другий праворуч) — знову у стартовому складі Севільї Атлетіко

Маріано Коник (верхній ряд, другий праворуч) — знову у стартовому складі Севільї Атлетіко

Більш досвідчені гості контролювали перші хвилини матчу і на 20-й хвилині вийшли вперед. Півзахисник Вальядоліда Хайме Мата, отримавши довгу передачу з глибини поля, змістився зліва в центр і влучно пробив. Маріано Коник, що його переслідував, завадити цьому не зміг. Севілья Атлетіко нічим не відповіла і домінування гостей на полі стало ще більш відчутним, що призвело до другого голу Мата на 39-й хвилині.

Для того, щоб переламати несприятливий хід гри, тренеру господарів довелось вносити корективи у склад і Маріано Коник був замінений в перерві, поступившись місцем на полі центральному півзахисникові Гіоргі Абуржанії.

Ось як коментує свій вихід замість Коника сам 22-літній гравець національної збірної Грузії: «Першу половину матчу ми почали погано. Суперник контролював м’яч і створював багато небезпеки в нашому штрафному майданчику. Тому в перерві нам довелось змінювати ігрову схему. Заміна Маріано пов’язана тільки з цим. Щоб врятувати гру нам вкрай потрібно було забивати, тому тренер змушений був зняти центрального захисника і ввести в півзахист мене для насичення середньої лінії і більшого контролю м’яча».

Задум наставника господарів частково виправдався.

«Вихід Абуржанії у другому таймі зробив революцію в Севільї Атлетіко», — написала з цього приводу AS. Вже за хвилину після своєї появи на полі Гіоргі заробив пенальті, який реалізував Карлос Фернандес. Могли господарі і відігратись, так само як пропустити втретє, але до фінального свистка рахунок залишився незмінним.

Таким чином, проти Вальядоліда Коник провів на полі 45 хвилин. Нарівні з іншими партнерами по команді несе відповідальність за неузгоджені дії у захисті в моменти, коли було пропущено голи. Водночас, він зробив кілька важливих виносів м’яча із власного штрафного майданчика в той час, як в ньому було особливо гаряче, за що отримав порцію аплодисментів від домашньої публіки. Що ж стосується іспанських газетярів, то від Marca Маріано отримав прочерк, нарівні з іншим центральним оборонцем Алексом Муньосом, а від AS отримав один бал, так само, як всі інші гравці задньої лінії Севільї Атлетіко в цьому матчі.

В рамках третього туру, 3 вересня, філіал Севільї знову вдома прийматиме Культураль Леонеса.

Станіслав ГОЦУЛЯК

Луго уступил Спортингу. Кравец отбегал 74 минуты



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.