Перша ліга: Інгулець, Нафтовик та Верес — без молодих футболістів

Назарій Федорівський (Оболонь-Бровар)

Головним питанням 34-го туру було те, хто стане третім колективом, який покине першу лігу. Доленосний матч мав відбутися в Сумах, де місцевий ФК протистояв Буковині. У першому таймі сумчанин Антон Савін відкрив рахунок, а вже в другому таймі Артем Недоля подвоїв перевагу, розписавшись у воротах 21-річного Олега Мозіля.

Підопічні Олега Ратія так і не змогли нічого протиставити супернику. Як наслідок — 2:0 — перемога Сум, яка ще дає можливість команді зберегти прописку в першій лізі. Щоправда, на команду Анатолія Безсмертного очікує два непрості поєдинки проти Балкан із селища Зоря Одеської області.

А у центральному матчі туру Іллічівець розписав мирову із Десною — 1:1. Верес же програв на виїзді Геліосу з Харкова — 1:2.

Щодо досягнень молоді, то в заключному турі до заявки команд першої ліги потрапили 42 гравці, молодші за 21 рік. З них в основному складі вийшло 20. Ще 9 вийшли на заміну.

Так, за Оболонь-Бровар зіграв 19-річний Іван Борисенко, який провів у грі проти Скали свої дебютні чотири хвилини у першій лізі. Загалом же пивовари мінімально обіграли аутсайдера, а 21-річний Назарій Федорівський уперше за останні три тури зберіг свої ворота недоторканими.

Назарій Федорівський (Оболонь-Бровар)

Назарій Федорівський (Оболонь-Бровар)

На жаль, котрий тур поспіль 20-річний голкіпер ФК Полтава Володимир Кринський не може врятувати свою команду від пропущеного голу. Та і взагалі «містяни» давно вже не радували своїх уболівальників перемогами на власній арені. Якась чорна смуга тягнеться за «зелено-біло-чорними» ще з осінньої частини сезону. І якщо на виїзді команда здобувала звитяги, то вдома їй не щастить.

Яскравим унаочненням цього став матч обласного дербі, де Полтаві протистояв Гірник-Спорт. Полтавці відзначилися голом у роздягальню, а по перерві спромоглися подвоїти перевагу. Проте гірники буквально за хвилину відквитали один гол, а на останніх секундах матчу змусили молодого полтавського голкіпера витягувати м’яч удруге із власної сітки. 2:2 — бойова нічия.

У заключному турі три команди дивізіону виступили без молодих гравців — це Інгулець, Нафтовик та Верес. Не допустили молодий резерв до гри черкаські тренери — три юнаки залишилися на лаві для запасних, всі інші колективи задіювали свою молодь.

Українська молодь в командах першої ліги. 34 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Іллічівець 1
Десна 1
Верес
Геліос 1 1
Колос 1
Нафтовик-Укрнафта
Авангард 2 1
Черкаський Дніпро 2 1
Оболонь-Бровар 2 2 1 1
Арсенал 1 1 1
Гірник-Спорт 1
Полтава 1
Інгулець
Миколаїв 1 1 1
Суми 1
Буковина 3 1 1
Скала 2 1 5 2
Тернопіль 1

Клуби розташовані у відповідності до турнірної таблиці.

Богдан ПРОСКУРОВ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.