Клуби другої ліги показали сотню молодих футболістів

Сергій Гайдаєнко (Енергія)

У матчах 20-го туру чемпіонату України у другій лізі, яким завершилася осіння програма сезону-2016/2017, клуби задіяли 98 футболістів 1995—2000 років народження. Це нормальний показник для цього чемпіонату, але молодіжний потенціал другої ліги набагато більший, адже хоча б один раз на поле у нинішньому сезоні виходили 179 футболістів цієї вікової категорії. Тобто, у 20-му турі задіяними були лише 54,7% від усієї кількості молодих гравців.

П’ятеро відзначилися голами. Причому 20-річний Сергій Гайдаєнко (Енергія) — одразу двома. Цікаво, що цей вихованець каховського футболу і минулого сезону забивав саме у 20-му турі. За два з половиною сезони виступів за Енергію він має у своєму активі лише шість голів, половину з них оформив у цьому чемпіонаті.

Сергій Гайдаєнко (Енергія)

Сергій Гайдаєнко (Енергія)

Третій гол у сезоні забив и 19-річний Владислав Вакулінський (Нікополь-НПГУ) — вихованець волинського футболу.

Молоді таланти України U-21. Сезон 26. 2 ліга. 20 тур

Вдруге відзначилися 21-річний Євгеній Грубий (Реал Фарма) та 18-річний Андрій Ліповуз (Поділля), а для 20-річного Артема Шаповаленка (Реал Фарма) гол у ворота Тепловика став першим у сезоні.

Юні таланти України U-19. Сезон 26. 2 ліга. 20 тур

Варто відмітити й сухий матч 20-річного воротаря Вадима Дмитроченка (Суднобудівник). Це лише його третя гра без пропущених голів у сезоні. Але, зважаючи на статус дебютанта другої ліги та середній вік команди (22,2 роки), кіпер заслуговує на відзнаку. Можливо, у більш міцному та досвідченому колективі він мав би кращу статистику. Але наразі проходить непросте стажування.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.