Новація в ДЮФЛУ: компенсація юним футболістам на лікування травми

З нинішнього сезону в юнацькому чемпіонаті України, що проводиться під егідою ДЮФЛУ, з’явилося нововведення — всі учасники змагань застраховані. Керівництво Ліги повідомило про це на початку сезону-2016/2017, розробивши спеціальну пам’ятку для тренерів та керівників команд, де розписано сам механізм реєстрації та констатації випадків травмування під час матчів чемпіонату України.

Здавалося б, звичайна річ для цивілізованого світу, але, враховуючи фінансові можливості більшості юнацьких команд, для нас це — абсолютно нова сторінка в житті. І дуже корисна. В першу чергу — для юних футболістів та їх батьків, на плечі яких, власне, раніше і лягав весь тягар медичного обслуговування у випадку травмування. Адже футбол — гра контактна, часто-густо учасники матчу отримують досить важкі пошкодження.

В футболі - доволі травматичний вид спорту, у лікарів завжди багато роботи

Футбол — доволі травматичний вид спорту, у лікарів завжди багато роботи

Повний перелік травм, які підпадають під страхові випадки, викладено на семи аркушах паперу. Ось він.

Перелік травм (файл)

А що стосується самого механізму реєстрації та констатації випадків травмування, то він виглядає таким чином.

Пам’ятка про механізм страхування ДЮФЛУ (файл)

Нагадаємо лише головні моменти. По-перше, у випадку отримання травми (або підозри на травму) цей факт потрібно обов’язково занести до рапорту арбітра матчу і зробити його ксерокопію. Також потрібно повідомити сервісну службу страховика — особисто або за допомоги представника ДЮФЛУ (телефони 0-800-700-123 або 044-277-21-60, 289-77-86) — протягом доби. По-друге, обов’язково доставити гравця до найближчої медичної установи, де працівники мають встановити остаточний діагноз і видати медичну довідку про це — на офіційному бланку установи, з чіткою інформацією про гравця (ФІО, дата народження) та діагноз, з печаткою установи або лікаря. По-третє, заповнити бланк заяви до партнера ДЮФЛУ — компанії Брокбізнес — з проханням здійснити страхову виплату у зв’язку з нещасним випадком. Якщо футболісту виповнилося 16 років, він заповнює заяву самостійно, якщо ні — це роблять батьки.

Бланк заяви (файл)

Заяву на відшкодування коштів та медичну довідку про травму потрібно відправити в оригіналі до ДЮФЛУ. Контакти, телефони та повний перелік документів, що потрібні для ідентифікації особи футболіста, вказано у пам’ятці. Документи до страховика мають надійти протягом семи робочих днів з дня закінчення лікування.

Перші серйозні кроки такого співробітництва було зроблено ще влітку — під час фінальних турнірів чемпіонату України у чотирьох вікових категоріях минулого сезону ДЮФЛУ. Тепер цю практику перенесено на весь сезон юнацького чемпіонату.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.