Тренер Шахтаря U-21 живе сам на базі й радить почитати про Саррі, Вальдано й Гвардіолу

Головний тренер Шахтаря U-21 Фернандо Валенте розповів про тренування своїх підопічних у період ізоляції. Португальський спеціаліст відзначив, як карантин змінив життя тренерського штабу

— Фернандо, що ви думаєте про ситуацію, яку спричинив коронавірус?

— Непроста ситуація. Ми зіткнулися з незвичною загрозою — це новий виклик для нас. Потрібно поставитися з усією серйозністю і реагувати відповідно: залишатися вдома, набратися терпіння і дочекатися, коли ситуація стане контрольованою. З іншого боку, вона допомагає краще зрозуміти справжні цінності і подивитися на життя по-іншому.

— Як проходить карантин у гравців молодіжної команди?

— Футболісти перебувають вдома, але ми постійно на зв’язку і просимо їх підтримувати фізичну форму, на що вони реагують відповідально і з розумінням ситуації. Іноді проводимо відеоконференції і аналізуємо нашу гру, розбираємо минулі поєдинки. Найголовніше — хлопці усвідомлюють, що, незважаючи на припинення матчів, необхідно проявляти фізичну активність і не втрачати тонус. І коли ми бачимо в соцмережах, як вони займаються вдома, намагаючись зробити свій внесок у спільну справу, то і командний настрій поліпшується.

Фото shakhtar.com.

— Наскільки сильно карантин змінив звичний для тренерів спосіб життя?

— Так, для мене це теж непросто. Звик, що ми в Академії були всі разом, а зараз я один живу на базі. Пощастило, що тут є тренажерний зал, де можна виконувати деякі вправи. Звичайно, сумую за тренуваннями,  матчами, за хлопцями … У той же час спілкуюся з людьми віртуально: даю інтерв’ю, проводжу відеоконференції. Хоч все це, звичайно, не замінить живого спілкування.

— Зараз у гравців є вільний час для читання. Запропонуйте їм три накращі, на ваш погляд, книги про футбол.

— Це нелегкий вибір для мене, адже таких книг точно більше, аніж три. Одна з моїх улюблених — про інновації та креативності у футболі. Вона написана аргентинським автором Германом Кастаньосом про роботу Пепа Гвардіоли.

Друга — про метод Мауріціо Саррі, називається «Підготовка до змагань». Вона дає розуміння всіх ігрових ситуацій, особливо в оборонному плані. Також можу відзначити «11 повноважень лідера» Хорхе Вальдано. Дуже і дуже хороша книга.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Плюс можу порекомендувати почитати Клоппа, Гвардіолу, Моурінью… Книг насправді безліч, поряд з відеоматеріалами та фільмами. З останніх — заснований на реальних подіях серіал про становлення англійського футболу «Гра родом з Англії». Так що для  того, хто хоче знати більше і розуміти гру краще, завжди знайдеться, що почитати і подивитися, — розповів Фернандо Валенте в інтерв’ю сайту Шахтаря.

Прицілюються Рома продовжує заглядатися на гравців Шахтаря

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков марта в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Владислав Супряга (Днепр-1) (23%, 76 голосов)
  • Виталий Миколенко (Динамо) (22%, 73 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (11%, 37 голосов)
  • Андрей Лунин (Овьедо Испания) (10%, 33 голосов)
  • Андрей Кулаков (Мариуполь) (8%, 27 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (7%, 23 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (7%, 23 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (6%, 20 голосов)
  • Ростислав Лях (Карпаты) (3%, 9 голосов)
  • Назарий Муравский (Мариуполь) (2%, 7 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (ДАК Словакия) (2%, 6 голосов)

Всего проголосовало: 182

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.