Рекордсмен УПЛ Дмитренко: через бюрократію повернувся з Німеччини, хоча й був другим бомбардиром

19-річний півзахисник першолігового Металіста 1925 Владислав Дмитренко розповів про свою мрію, про школу Кварцяного та успіхи у Німеччини. Рекордсмен відзначив, що у харківської команди хороший тренер, який не відступає від своєї філософії

Мрія дитинства

Я корінний лучанин, тому як і всі діти завжди мріяв виступати за Волинь. У ті часи команда грала у Вищій лізі, тому й склад був серйозним. Я підпускався до основи з низкою інших молодих виконавців, тим більше любов Кварцяного до молоді відома. До того ж у клубі на той момент вже почалися фінансові проблеми, тому гравці молодіжного складу грали за основний склад, а дев’ятнадцятирічні грали як за дубль, так і в U-19.

Робота з Кварцяним

Я дуже поважаю Віталія Володимировича, адже саме він мені дав змогу спробувати дорослого футболу. Я розумію, що багато чим йому зобов’язаний та пам’ятаю це. Кварцяний перш за все подобається мені як людина: всім відомий образ тренера не зовсім співпадає з його реальною позафутбольною особистістю.

Самі розумієте, під час матчу чи тренування він весь в футболі, в емоціях. За полем Віталій Володимирович дуже інтелігентна людина, яка завжди прийде тобі на допомогу. Та й поговорити з ним є про що, адже Кварцяний дуже начитана людина.

Дебютировавший в матче с Шахтером 16-летний форвард Волыни Владислав Дмитренко стал самым юным футболистом чемпионата Украины в эпоху Премьер-лиги

Дмитренко проти Пятова і Шахтаря в УПЛ.

Закордонний вояж

У Німеччину я потрапив завдячуючи своїм агентам, а розпочалася вся історія ще в сімнадцять років. Я розумів, що набагато легше буде заграти з раннього віку й закріпитись там. Спочатку я потрапив до менхенгладбахської Борусії U-19. Чесно кажучи, за тиждень, який там встиг пробути, зрозумів, що сильніший за інших. Навіть самі хлопці мені це казали.

Завадило українське законодавство, яке забороняє трансфер неповнолітнім гравцям. Та й Боруссія особливо ініціативи не проявляла, а Вікторія (Кельн) запропонувала конкретні умови. В принципі все виходило в команді, ми навіть вийшли до молодіжної Бундесліги, тобто  підвищилися у класі.

Дмитренко у Німеччині.

Контракт з основою

До речі, я також не дограв чемпіонат до кінця, адже в мене закінчувалася віза і потрібно було їхати в Україну. Більше того, я був одним з небагатьох футболістів, з ким основна команда підписала контракт — на той момент вони вийшли з четвертого до третього німецького дивізіону.

Але через проблеми з документами, які постійно наш та німецький бюрократичні апарати відтягували, я залишився ні з чим. Тобто ми просто не встигли владнати проблеми з паперами. Мені також було складно повірити в те, що навіть друга сходинка в рейтингу бомбардирів мені не допомогла, на жаль.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Випадкова двосторонка

— Після проведеного часу в Німеччині я пропав з усіх футбольних радарів в Україні, тобто про мене просто забули. По поверненню в Україну пропозицій взагалі не було. А в Металісті-1925 я опинився взагалі випадково, за рахунок вдалої участі в двухсторонці основи з командою U-19. В підсумку я непогано себе проявив, але зіграв у тій грі абсолютно випадково. Бо просто підтримував на той час у Харкові ігрову форму.

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com.

Філософія Демченка

— Зараз в Харкові хороший тренер, який знає, що робить, та в будь-якій грі не відступає від своєї філософії. Чесно кажучи, спочатку ми не дуже сприймали ідеологію тренера, але зараз команда реально прониклася його ідеями. За рахунок цього в нас гарні шанси вийти в УПЛ. Але й суперники грають на рівні, я думаю, що нарівні з нами на підвищення в класі претендують Рух та Волинь.

Погуляли Цитаїшвілі про подорож із дівчиною до Грузії, хінкалі та Бандита

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков марта в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Владислав Супряга (Днепр-1) (23%, 76 голосов)
  • Виталий Миколенко (Динамо) (22%, 73 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (11%, 37 голосов)
  • Андрей Лунин (Овьедо Испания) (10%, 33 голосов)
  • Андрей Кулаков (Мариуполь) (8%, 27 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (7%, 23 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (7%, 23 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (6%, 20 голосов)
  • Ростислав Лях (Карпаты) (3%, 9 голосов)
  • Назарий Муравский (Мариуполь) (2%, 7 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (ДАК Словакия) (2%, 6 голосов)

Всего проголосовало: 182

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.