Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-16: Динамо програло у меншості, МФА — за підтримки Василя Раца

У розіграші Зимового Кубку ДЮФЛУ серед команд U-16 відбулися чвертьфінальні матчі-відповіді. Після яких стало відомо, що у трофея буде новий володар — динамівці вилетіли з турніру, гучно програвши запорізькому Металургу

Після нічиєї у першому поєдинку (2:2 у Конча-Заспі), у повторному матчі Зимового Кубка ДЮФЛУ Динамо й Металург зустрілися в Запоріжжі. Й на полі ЗШФ Металург гості зі столиці програли із розгромним рахунком 1:4.

Динамівцям (тренери Юрій Дмитрулін і Віктор Мороз) необхідно було забивати, так як у турнірі діє правило виїзного гола у випадку рівного рахунку. Однак запорожцям вдавалося стримувати атаки киян. Господарі поля свої кращі моменти отримали завдяки штрафним ударам, які арбітр зустрічі раз-по-раз призначав у бік воріт Динамо, відзначає пресслужба київського клубу.

Після одного з них рахунок було відкрито. На 20-й хвилині Володимир Швець у високому стрибку ногою з меж воротарського майданчика відправив м’яч у сітку після навісу зі штрафного з лівого флангу.

За кілька хвилин господарі поля забили практично ідентичний другий гол. Тільки цього разу після штрафного з правого флангу, і навіс на дальню штангу Ілля Крупський замкнув ударом головою.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Початок другої половини зустрічі видався несподіваним. У першій же атаці запорожці забили третій гол. Слід віддати належне Станіславу Прусу, якому вдався класний сольний прохід зі зміщенням з лівого флангу в центр. Пройшовши двох захисників, він результативно пробив з меж штрафного.

Біло-сині відіграли один гол, тільки-но розвівши м’яча з центру поля. На вертикальний пас від Царенка відгукнувся Євген Пастух, який ударом низом у дотик прошив воротаря.

Динамівцям як і раніше потрібно було забивати два м’ячі, на що у них був 40-хвилинний тайм. Однак на 50-й хвилині вони залишилися у меншості. Арбітр показав червону картку Бенедюку, який зірвав контратаку запорожців.

Фото О. Новик.

Одним із найактивніших у складі киян був капітан команди Антон Царенко, який не боявся йти в дриблінг на кількох суперників, віддавав гострі передачі. На 53-й хвилині він класно пробив здалеку в нижній кут воріт, однак воротар дотягнувся до м’яча, перевівши на кутовий. Ще один гольовий момент Антон заробив своїми зусиллями на 65-й хвилині, однак після вивіреного удару у верхній кут м’яч влучив у поперечину. Повинен був забивати і Анікєєв, який опинився один із м’ячем перед воротами після помилки суперників. Моменти виникали і у запорожців, які вибігали в контратаки, користуючись тим, що динамівцям необхідно було йти вперед великими силами.

На 70-й хвилині арбітр знову опинився в центрі загальної уваги, коли він, хоч і не відразу, зреагував на падіння Пруса, якого опікав, але явно не збивав Вовковицький. Пенальті реалізував капітан Металурга Пархоменко, пробивши у нижній кут. Ісаченко не вистачило зовсім трохи для того аби дотягнутися до м’яча.

За кілька хвилин арбітри, угледівши дуже сумнівний офсайд, не зарахували гол Анікєєва, який добив м’яч у порожні ворота після того як Пастух потрапив у штангу. Динамівці створювали небезпечні моменти до самого фінального свистка, однак так і не врятувалися від розгромного рахунку.

Таким чином, після чотирьох сезонів гегемонії Динамо Зимовий Кубок ДЮФЛУ отримає нового переможця.

Тепер найбільше шансів здобути його у Шахтаря. Хоча б тому, що до фіналу пройшло відразу дві команди донецького клубу. І якщо Шахтар U-16 таки програв один з поєдинків своєму супернику (криворіжці спромоглися у гостях на диво), то ось молодші на рік гірники і в другому двобої переграли сильних хлопців із дніпровського УФК.

Так само (і з таким же рахунком) безцеремонно відіграли у гостях і Карпати (старший тренер Віталій Пономарьов): із селища Середнє вони вивезли мінімальну перемогу. Цей матч викликав чималий інтерес у глядачів, поспостерігати за грою мукачівців на стадіон Виноградар приїхав і відомий екс-динамівець заслужений майстер спорту Василь Рац, зазначає пресслужба МФА.

Василь Рац (у центрі) на матчі МФА з Карпатами. Фото пресслужби МФА.

Однак, господарі ніяк не могли вийти на оперативний простір, щоб завдати вирішального удару по карпатівським воротам. Натомість, уже на 13-й хвилині поєдинку оборонець МФА віддав передачу на воротаря, а кіпер вирішив приймати незручний м’яч і мабуть другим дотиком вибивати на партнера, але такої необачності йому не пробачив нападник Карпат Добрянський, який обікрав воротаря і закотив м’яч у пусті ворота. Як виявилося цей гол і став вирішальним у цій зустрічі.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-16.

1/4 фіналу. Матчі-відповіді

29 лютого

УФК (Дніпро) — Шахтар U-15 (Донецьк) — 0:1 (перший матч 2:3)

Металург (Запоріжжя) — Динамо (Київ) — 4:1 (відео) (2:2)

Голи: Швець (20), Крупський (24), Прус (41), Пархоменко (71, пенальті) — Пастух (42).

Вилучення: Бенедюк (50).

Металург: Ніколаєнко, Крупський, Ізотов, Швець, Баранов, Пархоменко, Васильченко, Черниш, Овсянніков, Стаднік, Прус.

Динамо: Ісаченко, Єременко (Подоляк, 77), Канаєв, Чубатий, Бенедюк, Мельниченко (Вовковицький, 48), Царенко, Пастух, Поліщук (Анікєєв, 56), Давлатов (Білоусов, 75), Уваров (Александров, 41).

МФА (Мукачево) — Карпати (Львів) — 0:1 (1:3)

Гол: Добрянський (13).

МФА: Охунов, Яримович, Боровий, Керечан, Дружбляк, Пономаренко (Нвачкву, 62), Воропаєв (Грись, 67), Сергієнко (Трачук, 50), Петришинець (Трусевич, 59), Беланов, Сньозик.

Карпати: Герета, Слюбик, Холод, Кітела (Ярош, 65), Важинський, Варфоломеєв, Русак (Петришин, 63), Федор, Добрянський (Товариницький, 59), Столярчук, Вербінський (Согор, 48).

Шахтар (Донецьк) — ДЮСШ-1-Кривбас-84 (Кривий Ріг) — 0:1 (3:0)

Таким чином, Шахтар, Карпати, Металург і Шахтар U-15 вийшли до Фіналу чотирьох, і протягом трьох днів (із 6 по 8 березня) визначить між собою, хто ж стане переможцем турніру, який цього річ проводиться вже вп`яте.

В прошлом розыгрыше У Динамо — Зимний Кубок, лучшие вратарь и защитник

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.