Шахтар в основний час так і не зміг обіграти Десну: врятували Марлос і додані хвилини

Харків приймав найбільш очікувану гру першого у 2020 році туру Прем’єр-Ліги. Донецький Шахтар на стадіоні ОСК Металіст зустрічався з черніговською Десною. Протистояння завершилося мінімальною перемогою Шахтаря завдяки голу Марлоса на останніх хвилинах. Відзначаємо абсолютні різні за якістю гри тайми

Луїш Каштру довірив місце у стартовому складі: 18-річному голкіперу Анатолію Трубіну, 20-річному захиснику Валерію Бондарю, 21-річному півзахиснику Сіпріано, 20-річному півзахиснику Тете та 19-річному Маркосу Антоніо. У резерві залишився 18-річний нападник Данило Сікан.

У складі та в запасі Десни не було жодного футболіста із сфери інтересів проекту Золотий талант.

Шахтар з перших хвилин взяв м’яча під свій контроль, як і належить найкращій українській команді останніх років. Проте, підопічні Рябоконя грали компактно та надійно у захисті. Першу нагоду відзначитися гірники створили на 9-й хвилині. Після прострілу Додо вище воріт пробив Мораес. До 20-ї хвилини характер гри особливо не змінився. Господарі контролювали гру, але ніяк не могли зламати масований захист чернігівської команди. Вільних зон для швидких атак у перші 30-ть хвилин не було, а коли вони з’являлися, то гравці Шахтаря приймали неправильні рішення і як наслідок помилялися. На 38-й хвилині міг забивати Тете, але з його ударом впорався Паст. У підсумку перший тайм завершився нульовою нічиєю. Без швидкості, без комбінаційної гри і всього з двома моментами.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

На 48-й хвилині супершанс не реалізував Філіппов. Його удар з кількох метрів у блискучому стилі парирував молодий Трубін. Ось такий агресивний початок другого тайму від гостей.

У дебюті другої половині зустрічі Шахтар додав в командній швидкості, гірники заграли інтенсивніше. На 59-й хвилині вперше в Україні була використана система VAR. Забитий м’яч Гуцуляка було відмінено через положення поза грою у Філіппова, який віддавав передачу на Олексія.

На 63-й хвилині знову міг забивати Філіппов, але з вигідної позиції нападник Десни пробив вище воріт. На 64-й хвилині після свого виходу на заміну прицільного удару завдав Тайсон, але з його ударом впорався Паст. На 68-й хвилині Євген Паст парирував удар Алана Патріка. Шахтар з кожною хвилиною набирав обертів. Абсолютно різні тайми у виконанні обох команд. У другій половині зустрічі вболівальники мали змогу насолоджуватися футболом. Утім, наближався до завершення матч, а підопічні Каштру все ніяк не могли зламати масований захист Десни. На 83-й хвилині з ударом Коноплянки зі штрафного впорався Паст. Блискуча гра Євгена у цьому матчі. А на 90+4 хвилині Шахтар вириває перемогу. Після прострілу Тайсона ударом п’ятою відзначився Марлос.

Шахтар — Десна — 1:0

Гол: Марлос (90+4).

Шахтар: Трубін — Додо, Бондар, Матвієнко, Сіпріано (Ісмаїлі, 70), Степаненко, Патрік, Тете (Марлос, 60), Маркос Антоніо (Тайсон, 61), Коноплянка, Мораес.

Десна: Паст — Тамм, Домбровський, Арвеладзе, Філіппов (Будківський, 89), Картушов, Гітченко, Тотовицький (Хльобас, 84), Мостовий, Гуцуляк (Старенький, 78), Фаворов.

Чемпіонат U-21. Шахтар насилу подужав Десну завдяки снайперському удару Судакова

Кто станет чемпионом Украины U-21 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (44%, 623 голосов)
  • Шахтер (32%, 452 голосов)
  • Карпаты (5%, 66 голосов)
  • Александрия (4%, 56 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (3%, 45 голосов)
  • Колос (3%, 40 голосов)
  • Десна (2%, 29 голосов)
  • Заря (2%, 29 голосов)
  • Львов (1%, 16 голосов)
  • Мариуполь (1%, 14 голосов)

Всего проголосовало: 1 424

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.