Нагорняк розповів, чому збірна України програвала на турнірі у Туреччині

Головний тренер юнацької збірної України U-16 Сергій Нагорняк підбив підсумки збору команди, що завершився. Під час нього, нагадаємо, команда експериментальним складом виступила на міжнародному турнірі у Туреччині, де посіла шосте місце, програвши три матчі з чотирьох

Днями в юнацької збірної України (футболісти не старші 2004 року народження) завершився збір, під час якого синьо-жовті взяли участь у турнірі Кубок Егейського моря, що проходив у Туреччині. Підсумки цієї роботи у коментарі пресслужбі УАФ підбив головний тренер команди Сергій Нагорняк.

— Збір більшою мірою був селекційним, — сказав Сергій Миколайович. — Ми викликали відсотків 80 новачків, тому за рахунок чотирьох ігор Кубку Егейського моря наш тренерський штаб отримав повну інформацію щодо футболістів. На жаль, не всі хлопці відповідально поставилися до моїх прохань попрацювати самостійно до приїзду до збірної, опинившись у поганому фізичному стані. Тільки під кінець збору команда почала трохи рухатися…

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Скільки футболістів із цієї команди отримають виклик на наступний збір?

— Зовсім небагато. Наступний етап підготовки в нас відбудеться в березні, в дати УЄФА, тому я розраховую на гравців Шахтаря та Динамо, можливості яких я добре знаю. Хоча ми продовжимо уважно пильнувати за усіма кандидатами, тож ніхто не повинен розслаблятися.

Збірна України U-16, збірна Грузії, спаринг, 2019, чуйко 2, слюбик 3

Єдиний гол збірної України на турнірі забив захисник Карпат Богдан Слюбик (№3). Фото gff.ge.

— Низька результативність була головною проблемою нашої збірної на турнірі?

— Головне, що моменти є, а реалізація прийде. Тільки в першому матчі з Південною Кореєю нам було складно фізично. Це й не дивно, враховуючи, що ми до турніру готувалися три дні, а суперник — місяць. А в матчах з Албанією, Північною Македонією й Танзанією в мене небагато претензій до атакувальних дій підопічних, ось тільки була проблема з реалізацією, про яку ми вже говорили.

— Рівень суперників був гідним?

— Цілком. Хоча скажу, що до фіналу по грі повинна була виходити Танзанія, яка вирішальний гол від господарів отримала з офсайду. А в матчі за п’яте місце у зустрічі із цією африканською збірною ми перевершили суперника повністю, але, знову ж таки, точного удару завдати не вдалося…

Нагадаємо, що 7-го, 10-го й 13 жовтня на підопічних Сергія Нагорняка у Грузії чекають перші офіційні матчі — поєдинки кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2021 року (U-17), в яких суперниками збірної України будуть команди Бельгії, Грузії та Литви.

Невелика втіха Ротань радий, що молодіжна збірна України наступний матч проведе у Львові

Золотой Талант Украины-2019. Финал! Назовите тройку лучших игроков 2019 года в категории U-19 (2000 год рождения и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (24%, 163 голосов)
  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 159 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь/Шахтер) (12%, 82 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо/Днепр-1) (12%, 80 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 40 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (5%, 36 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал/Шахтер) (5%, 35 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (3%, 20 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (3%, 20 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (3%, 19 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо) (2%, 17 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер/Мариуполь) (2%, 12 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.