Маркевичу прикро за Ротаня, іншим збірним України виставлено оцінку «відмінно»

Рік, що минув небезпідставно називають одним із найкращих у плані здобутків для збірних України. Найгучніше пролунали перемога команди U-20 на чемпіонаті світу у Польщі та вихід підопічних Андрія Шевченка на Євро-2020

Минулий рік був одним із найвдаліших в історії футбольної України. Про це свідчать результати наших збірних на європейських і світових змаганнях. Про свої враження від перемог та про перспективи в новому році прес-службі УАФ розповів голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич.

— Мироне Богдановичу, яким залишиться у вашій пам’яті 2019 рік для нашого футболу?

— Найяскравішим та барвистим. Збірна U-20 виграла чемпіонат світу! Головна команда країни вийшла до фінальної частини Євро-2020. А дві юнацькі збірні, U-17 та U-19, пробилися до елітного раунду чемпіонату Європи. Результат на п’ятірку! Прикро, що молодіжка не зовсім вдало стартувала у відборі до Євро. Однак я вже говорив, що Руслану Ротаню було непросто, оскільки в повному складі команда зібралася лише напередодні офіційних матчів. Але я, як і раніше, упевнений, що з Ротаня вийде хороший фахівець.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Від національної збірної ви очікували такої спритності?

— Перед відбором у мене був стриманий оптимізм, але команда Андрія Шевченка проявила себе в усій красі. Мало того, що наша збірна обійшла в турнірній таблиці чемпіонів Європи, португальців, так ще й усю дистанцію кваліфікації було пройдено без поразок. Молодці!

Не солоно хлебавши Футболисты сборной Украины выиграли два турнира и провалили старт отбора на чемпионат Европы

— Чого ви чекаєте від 2020 року?

— Насамперед хотілося б, щоб головна команда країни якомога вдаліше виступила на чемпіонаті Європи.

— Напередодні жеребкування фінальної стадії Євро ви говорили, що бачите збірну України щонайменше у чвертьфіналі. Ваші очікування залишилися незмінними?

— Так. Гра синьо-жовтих дає привід для оптимізму. Команда в нас молода, навчена, мотивована, тому не буде нічого надприродного, якщо ми побачимо її серед восьми кращих збірних континенту.

Миколенко и Караваев: Португалию сделали!

— Два суперники по групі вже відомі.

— Звичайно, у Нідерландів дуже сильна збірна, за Рональда Кумана команда суттєво додала, її гравці виступають у топ-клубах, тим більше й матч проти цього суперника відбудеться в Амстердамі. Але це футбол, і ми теж маємо право розраховувати на успіх, незважаючи на всі переваги господарів.

Про Австрію я зараз щось конкретне не скажу, але, з огляду на те, як наш суперник пройшов відбірний турнір, вважаю, Україна щонайменше не поступається австрійцям.

— Якого суперника краще отримати із четвертого кошика?

— Ясна річ, що не хотілося б збірну Румунії, оскільки в неї буде бонус у вигляді рідних стін, а із четвірки Грузія, Північна Македонія, Косово й Білорусь, думаю, не так важливо, хто стане опонентом.

Кузницы кадров Футболистов для молодежной сборной Украины в Премьер-лиге не готовит только один клуб

— Не менш насиченим обіцяє бути рік і для юнацьких збірних країни. Як клуби, зокрема, гранди, мають намір відпускати своїх футболістів?

— Без найсильніших складів на щось розраховувати важко. Не може першість країни стояти вище національних інтересів. Виклик до збірної — це ж і реклама для клубів. Вони самі повинні це розуміти. Тому хочеться сподіватися, що з порозумінням усе буде добре.

— Навесні збірна U-19 у групі з Англією, Данією та Латвією посперечається за єдину путівку на Євро. Складно буде команді Олега Кузнецова?

— Неймовірно складно. Проте надії ніхто не втрачає. Потрібно налаштовуватися тільки на перше місце. Кузнецов давно працює із цими хлопцями, тому вони знають свою справу.

Збірна України U-17, збірна Туреччини, турнір у Латвії, 2019

Олександр Яцик, збірна України U-17. Фото lff.lv.

— Олександру Петракову з його збірною U-17 буде легше, враховуючи, що в суперниках будуть Греція, Туреччина й Білорусь і те, що до фінальної частини чемпіонату Європи, окрім переможців восьми груп, виходять ще й сім кращих других команд?

— Олександр Петраков підняв планку для всіх збірних. Він — досвідчений фахівець, уміє працювати з молоддю, тому я чекаю виходу його команди до фінальної частини Євро.

Растет смена! Молодые футболисты в национальной сборной Украины: как это было в 2019 году

Золотой Талант Украины-2019. Финал! Назовите тройку лучших игроков 2019 года в категории U-19 (2000 год рождения и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (24%, 163 голосов)
  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 159 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь/Шахтер) (12%, 82 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо/Днепр-1) (12%, 80 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 40 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (5%, 36 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал/Шахтер) (5%, 35 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (3%, 20 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (3%, 20 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (3%, 19 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо) (2%, 17 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер/Мариуполь) (2%, 12 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.