Юрій Гура: «Отруєння вибило з колії не тільки футболістів, а й тренерів»

Прес-служба клубу поспілкувалася з тренером ФК Олександрія U-19 Юрієм Гурою. Підводили підсумки року, що минає, і говорили про плани на майбутнє

— Юрію Володимировичу, підведіть підсумки першої частини чемпіонату?

— Початок чемпіонату у нас був гарний, але потім пішли ігри з лідерами, і тут вже почались проблеми. Деякі ключові гравці вибули через травми, наприклад, Стас Писарєв, який травмувався і був прооперований. Довелося перебудовувати схему гри. Плюс, фізична підготовка бажала кращого: футболісти ще молоді, а матчі в кожному турі складні, майже вирішальні. Також, командне отруєння, яке вибило з колії практично всіх: і гравців, і тренерський штаб, яке сталося наприкінці жовтня, із–за чого навіть був перенесений матч 11 туру з полтавською Ворсклою на два тижня. Це теж стало причиною невдалих виступів команди в подальшому.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Що ви можете сказати про футболістів основи, вірніше, про тих, хто брав участь практично в усіх матчах чемпіонату?

— Ті хлопці, які грали у всіх матчах — вони великі молодці. Вони витримали такий темп, такі навантаження, і дуже приємно, що старший тренер U-21 Олександр Ломко звернув на них увагу, і запросив в свою команду на збори. Ми ж, в свою чергу, будемо укомплектовувати команду молодими хлопцями 2003 року народження.

В атаці один із лідерів Олександрії U-19 Ян Каранга (№77). Фото fco.com.ua.

— Команди U-19 та U-21 — це той резерв, на який розраховує головний тренер Володимир Шаран. Чи є якісь загальні вимоги Володимира Богдановича до підготовки гравців, будь то тренувально-виховна, фізична, психологічна робота?

— Безумовно, є принципи, які вимагає основна команда. І ці принципи в головній команді приживаються відразу. Основа Олександрії — це професіонали, мої вихованці — це, по суті, ще діти, яких потрібно вміло направляти і наставляти, що б потрапляючи в головну команду гравець був не просто футболістом, а мав людські якості.

Итожим Александрия ушла на каникулы шестой: перестала побеждать, а ее снайпер Каранга — забивать

— Закінчився футбольний сезон. За традицією тренерський штаб прощається з футболістами, які не змогли розкрити свій потенціал і показати гру на гідному рівні, і, навпаки, проводить селекційну роботу, шукаючі нових гравців. Розкажіть про плани на найближче майбутнє?

— На сьогоднішній день чотири футболісти залишили команду. Що стосується планів — вони є. Селекційний збір вже провели. Скоро ми дізнаємося, скільки футболістів перейде в U-21. Команда Олександра Ломка збирається після канікул — 14 січня, ми 21-го. 25 січня зіграємо товариську гру один проти одного. До початку 16 туру чемпіонату, який стартує для нас 6 березня, заплановано провести 8 товариських зустрічей.

— Напередодні новорічних і різдвяних свят щоб ви хотіли побажати всім любителям і поціновувачам футболу?

— Найголовніше — це здоров’я, тому бажаю, щоб всі рідні і близькі були здорові. Також, хочу побажати удачі, щастя і побільше позитивних моментів в житті.

Лауреат Футболист Шахтера впервые за три года признан лучшим игроком месяца в Украине

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.