Тренер Олександрії U-21: «В бажанні грати на перемогу гартується характер»

Старший тренер ФК Олександрія U-21 Олександр Ломко в інтерв’ю для клубної прес-служби підбив підсумки осінньої частини чемпіонату. Говорили про рік, що минає, здобутки, розчарування, і плани на майбутнє

— Олександре Сергійовичу, давайте підведемо підсумки першої частини чемпіонату. Команда знаходиться у верхній частині турнірної таблиці. Чи задоволені ви результатами своїх підопічних на сьогоднішній день?

— Результатами задоволений, хоча, в деяких іграх, можна було зіграти і трохи краще. Але в цілому, дивлячись на ставлення хлопців і до гри, до того, як вони налаштовувалися на кожний матч, виконували настанови тренерського штабу, а головне — їх бажання грати на перемогу, бо саме так гартується характер, — мене, як тренера це не може не радувати.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Приємно що вихованці U-21 у достатній кількості поповнили ряди основи, це і Кирило Дришлюк і Кирило Прокопчук, Тимур Стецьків і Тейшейра, Владислав Бабогло, Богдан Литвяк. Як ви прокоментуєте їх виступ за головну команду?

— Я дуже задоволений хлопцями, напевно, як і головний тренер ФК Олександрія Володимир Шаран. Вони довели своєю грою в складі команди U-21, що цілком готові поповнити ряди головної команди. А далі все залежить від самих футболістів. Добре зарекомендували себе Владислав Бабогло і Тимур Стецьков, які грають за основу. У решти хлопців може і менше ігрової практики, але, все одно, до них є довіра з боку головного тренера, і це добре.

Владислав Бабогло, Александрия, 2019

Владислав Бабогло. Фото fco.com.ua.

— Як вам працюється з вашими помічниками, тим же Андрієм Гаврюшовим, який до недавнього ще був гравцем, тренером воротарів Сергієм Карповим? Як знаходите спільну мову?

У нас молодий тренерський штаб. Для мене це теж перший досвід в якості старшого тренера юнацької команди. Я вдячний керівництву клубу, зокрема президенту — Сергію Кузьменку, і головному тренеру — Володимиру Шарану, за те, що повірили в мене, в моїх помічників. У нас немає розбіжностей. З Андрієм Гаврюшовим працюємо в парі, можна сказати, дуетом. Розуміємо один одного з півслова. І, звичайно ж, велике спасибі тренеру воротарів Сергію Карпову. Весь свій досвід він вкладає в роботу. Олег Білик тому підтвердження: молодий голкіпер уже встиг зарекомендувати себе в головній команді. Ми намагаємося не підвести керівництво клубу, при цьому, не боїмося вчитися і брати щось хороше у основної команди.

Олег Білик

— В останніх матчах року, що минає, ваша команда показала не надто переконливу гру, то вигравала, то втрачала очки, потім двічі оступилася, спочатку на виїзді з Десною, потім вдома програла Ворсклі. Чи є причини такої невпевненої гри ваших підопічних?

— Це гідні суперники. Наприклад, Десна в порівнянні з минулим чемпіонатом, помітно додала. Особливо добре команда проводить домашні зустрічі. Нам просто не пощастило, ми могли б спокійно привести додому навіть три очки. Що стосується гри з полтавчанами, то Ворскла на сьогоднішній день лідер чемпіонату, і ця позиція в турнірній таблиці абсолютно заслужена. У них дуже хороший склад плюс досвідчений тренер — Віталій Косовський. По грі, я вважаю, ми їм нічим не поступалися, але це футбол. А ще, напевно, стала в перешкоді трьохтижнева перерва в чемпіонаті — пропускали тур, потім ігри збірної України. Спаринги в цей час не проводилися, ігрова практика була відсутня. Це теж послужило причиною таких необов’язкових поразок. Добре, що завершили 2019 рік виїзною перемогою над Дніпром-1 — 2:1. Хлопці з хорошим настроєм пішли у відпустку.

— Розкажіть про плани на міжсезоння. Ким плануєте підсилити команду, з ким, може бути доведеться розлучитися?

Так, в міжсезоння проведемо ротацію. Три-чотири футболісти залишать клуб. З команди U-19 Юрія Володимировича Гури, спасибі йому за підготовку, подивимося на молодих перспективних хлопців, деяких будемо долучати до нашої команди. Ми їх обов’язково візьмемо на збори. Головне, щоб у них було бажання грати. З відпустки виходимо 14 січня і вже відразу приступаємо до роботи: тренування, спаринги, будемо дуже уважно придивлятися саме до молодих футболістів.

— Напередодні свят що б ви побажали і вболівальникам, і футболістам?

Хочеться побажати міцного здоров’я. Що б у футболістів було щонайменше травм. Всім щастя, удачі, любові, мирного неба над головою і сімейного тепла.

Итожим Тренер Шахтера U-21: «Пара наших игроков уже готова помочь в матчах основы»

Кто станет чемпионом Украины U-21 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (44%, 623 голосов)
  • Шахтер (32%, 452 голосов)
  • Карпаты (5%, 66 голосов)
  • Александрия (4%, 56 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (3%, 45 голосов)
  • Колос (3%, 40 голосов)
  • Десна (2%, 29 голосов)
  • Заря (2%, 29 голосов)
  • Львов (1%, 16 голосов)
  • Мариуполь (1%, 14 голосов)

Всего проголосовало: 1 424

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.