Сценарій премії «Золотий Талант»

«Золотий Талант» – це футбольна нагорода, премія, яка щорічно вручається кращим футболістам України у двох вікових категоріях – не старше 19 років (U-19) і не старше 21 року (U-21).

Загальна методика

визначення переможців футбольної премії «Золотий Талант»:

Беруть участь молоді українські футболісти, які розподілені на дві вікові категорії. Перша – U-21 (футболісти не старші 21 року; наприклад, в 2013-му – футболісти 1992 року народження і молодші, в 2014-му – футболісти 1993 року народження і молодші і так далі). Друга – U-19 (футболісти не старші 19 років; наприклад, в 2013-му – футболісти 1994 року народження і молодші, в 2014-му – футболісти 1995 року народження і молодші і так далі).

Переможців і призерів визначають футбольні спеціалісти (керівники і тренери футбольних шкіл і академій, головні тренери і спортивні директори команд Прем’єр-ліги, 1-ї ліги, 2-ї ліги, старші тренери команд U-21 і U-19 клубів Прем’єр-ліги, тренери збірних України, футбольні експерти), представники ЗМІ, оргкомітет і вболівальники (шляхом відкритого голосування в Інтернеті).

Детальна методика

визначення переможців футбольної премії «Золотий Талант»:

Існують попередня і фінальна частини визначення кращих гравців. Попередня частина – це щомісячні опитування експертів, тренерів, журналістів, уболівальників (останні – шляхом голосування на інтернет-ресурсах). Кожен голосуючий визначає свої трійки кращих гравців місяця у двох вікових категоріях, бали підсумовуються (1-е місце – 3 бали, 2-е – 2, 3-е – 1), таким чином складається рейтинг місяця. Опитування проводяться у місяці, коли в Україні активно проводяться клубні змаганні на професіональному рівні (березень, квітень, травень, серпень, вересень, жовтень, листопад, а у залежності від особливостей футбольного календаря опитування можуть бути у червні чи липні).

Кращі гравці місяця визначаються у кожній віковій категорії, а топ-5 гравців за підсумками щомісячного опитування отримують допуск до фінального етапу. Окрім того, бали, набрані футболістами у щомісячних опитуваннях протягом року, накопичуються – формується сумарний рейтинг року. Топ-10 гравців цього рейтингу також мають право на допуск до фінального етапу. Це свого роду додатковий шанс тим, хто провів рік без яскравих сплесків і ні разу не потрапив у топ-5 місяця, проте виступав рівно і стабільно.

Усі фіналісти за свої виступи отримують бонусні бали: по-перше, за місця у топ-10 сумарного рейтингу (1-е місце – 10 балів, 2-е – 9, 3-е – 8 і так далі), по-друге, за потрапляння у топ-5 щомісячних опитувань (1-е місце – 5 балів, 2-е – 4 і так далі).

У фінальному етапі процедура голосування співпадає з попереднім етапом – участь беруть тренери, експерти, журналісти і вболівальники (голосування на інтернет-ресурсах). Єдина відмінність: на попередньому етапі можна називати будь-яких українських футболістів потрібного віку, на фінальному – лише з числа фіналістів.

До балів за підсумком фінального опитування додають бонусні бали, після чого оргкомітет оголошує кращих молодих футболістів України у двох вікових категоріях U-21 и U-19. Трійця призерів у кожній категорії отримує призи та пам’ятні відзнаки.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.