Динамо програло фінал турніру Ateitis Cup футболістам Манчестер Сіті

Атейтіс кап, Динамо U-13, 2019

У столиці Литви завершився щорічний міжнародний футбольний турнір Ateitis Cup серед команд U-13 (футболісти 2007 року народження). На ньому було представлене і київське Динамо командою під керівництвом тренера Артема Яшкіна

У змаганнях цієї вікової категорії взяли участь 32 команди, порівну поділених на 8 груп. Динамо потрапило до квартету А разом із латвійською FS Лієпая, білоруським Шахтарем із Солігорська та литовським БФА Вільнюс.

Серед інших учасників виокремимо англійський Манчестер Сіті, італійську Аталанту (Бергамо), грузинське Динамо» (Тбілісі), також у змаганнях брали участь ще дві українські команди: київські Локомотив та Фортуна.

Матчі тривали два тайми по 20 хвилин.

У перший день турніру кияни проводили два поєдинки: у стартовому їм протистояли господарі — литовський Вільнюс. Вони двічі вели перед у рахунку, потім ще й зрівнювали його (3:3), та все ж поступилися українцям.

Група А. 1-й тур

Динамо — Вільнюс (Литва) — 4:3

Голи: Богданов (10), Попов (13, 20, 36) — (5), (11), (25).

Динамо: Мартинов, Литвин, Давидко, Дехтяр, Коссе (Тітов, 15), Драган (Гайдук, 34), Варивода (Човгаленко, 25), Редушко, Ільченко, Попов, Богданов.

Лієпая (Латвія) — Шахтар (Солігорськ) — 3:0

У вечірньому матчі динамівці зійшлися з білоруським Шахтарем й розгромили його. Знову хет-трик на рахунку Богдана Попова!

Атейтіс кап, Динамо U-13, Богдан Попов, 2019

Богдан Попов. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Група А. 2-й тур

Динамо — Шахтар (Солігорськ) — 8:0

Голи: Попов (6, 15, 20), Гайдук (12), Богданов (32, 33), Драган (37), Ільченко (38).

Динамо: Ревенко, Коссе (Литвин, 25), Давидко, Тітов, Дехтяр, Човгаленко (Варивода, 25), Волошин (Богданов, 21), Гайдук (Драган, 25), Закотянський (Ільченко, 25), Нгаха (Редушко, 25), Попов.

Для виходу із групи з першого місця динамівцям потрібно було просто не програти останній матч Лієпаї, оскільки вона у другому турі зіграла із Вільнюсом саме внічию. Та хлопці Яшкіна й не думали зупинятися, обіграли латишів і потрапили до вісімки найсильніших разом із переможцями семи інших груп.

Ateitis Cup. Група «А». 3-й тур

Динамо — Лієпая (Латвія) — 4:1

Голи: Ільченко (3), Богданов (19), Попов (30, 37) — (32).

Динамо: Мартинов, Литвин, Дехтяр, Коссе, Ільченко (Нгаха, 28), Драган (Волошин, 38), Тітов (Давидко, 24), Варивода (Човгаленко, 29), Редушко (Закотянський, 25), Попов, Богданов (Гайдук, 33).

У суперники по чвертьфіналу на Ateitis Cup київське Динамо отримало латвійську Метту (Рига), яка посіла перше місце у групі В. Латвійці у своєму квартеті зіграли унічию 0:0 з російським Авангардом, перемогли з розгромним рахунком 7:0 литовський Паневежис та розійшлися миром 1:1 із білоруським БАТЕ.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Метта, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

Матч з рижанами відбувся того ж дня, по обіді. Українці більше володіли м’ячем, у середині тайму це призвело до того, що суперник не встиг за Редушком і був вимушений фолити у власному штрафному майданчику. Пенальті впевнено реалізував сам Богдан, забезпечивши перевагу своїй команді. По перерві Нгаха зробив чудову подачу з лівого флангу, і Попов уміло переправив м’яч у сітку — 2:0.

Чвертьфінал

Динамо — Метта (Рига) — 2:0 (відео)

Голи: Редушко (13, пенальті), Попов (35).

Динамо: Ревенко, Литвин (Варивода, 35), Давидко, Дехтяр, Тітов (Гайдук, 36), Драган, Човгаленко, Редушко (Нгаха, 30), Ільченко (Коссе, 32 ), Попов, Богданов (Закотянський, 36).

А вже пізнім вечором (о 21:45) Динамо провело й третій поєдинок за день: у півфіналі зійшлося з тбіліськими одноклубниками (вони у чвертьфіналі здолали Мінськ — 4:3). Попсували нерви вони й нашим хлопцям, повівши у рахунку на 13-й хвилині після влучного штрафного удару.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Динмо Тбілісі, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

На щастя, кураж спіймав Богданов: у другому таймі спочатку забив сам, потім протягнув м’яч правим флангом, увірвався до штрафного майданчика, а його навіс ефектним ударом через себе замкнув Попов!

Ще одну пару півфіналістів склали Манчестер Сіті та Аталанта з Бергамо, перемогу 1:0 святкували англійці.

Півфінал

Динамо — Динамо (Тбілісі) — 2:1 (відео)

Голи: Богданов (26), Попов (34) — (13).

Динамо: Мартинов, Литвин, Давидко, Дехтяр, Тітов (Коссе, 25), Драган, Човгаленко, Редушко, Ільченко, Попов, Богданов.

Фінальна битва з МанСіті розпочалася з обстрілів наших воріт: першого удару англійці завдали вже на 30-й секунді. Невдовзі кіперу динамівців Ревенку довелося вже двічі поспіль рятувати ворота.

За хвилину до перерви просто неперевершену нагоду вивести свою команду вперед мав Богданов, якого партнери не менш чудовим пасом вивели сам-на-сам із воротарем. Але, коли вже всі бачили м’яч у сітці, Дмитро якимось дивом не влучив у площину воріт.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Манчестер Сіті, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

А в наступній же атаці відзначився суперник після флангової подачі до штрафного майданчика. Одразу після цього суддя дав свисток на перерву, а в другому таймі голів забито не було. Тож, Манчестер Сіті виграв турнір, цікаво, що у складі суперника грав син відомого екс-футболіста збірної Англії Еміля Хескі.

Фінал

Манчестер Сіті (Англія) — Динамо — 1:0 (відео)

Динамо: Ревенко, Литвин, Давидко, Дехтяр (Човгаленко, 21), Коссе (Тітов, 26), Драган (Гайдук, 21), Варивода, Ільченко (Редушко, 30), Редушко (Нгаха, 21), Попов (Драган), Богданов.

Відзначимо, що в матчі за третє місце італійська Аталанта перемогла Динамо (Тбілісі) 2:0 та здобула бронзові нагороди турніру.

Після завершення турніру Ateitis Cup відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців змагань. Перед командами та глядачами виступив литовський танцювальний колектив. Організатори турніру на чолі з Дайніусом Гудайтісом звернулися до учасників із привітальним словом та відзначили цінними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Богдан Попов, 2019

Богдан Попов. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Серед них виявився і представник Динамо. Так, найкращим бомбардиром турніру став Богдан Попов, який забив десять м’ячів!

Атейтіс кап, Динамо U-13, 2019

Динамо зі срібними медалями. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Выбили мировую Шахтер в меньшинстве отстоял ничью в матче с Динамо Игора Йовичевича

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.