Петраков: «Докладу всіх зусиль, щоб футболісти Динамо посилили нашу збірну»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 (футболісти 2003 року народження) Олександр Петраков підбив підсумки роботи, проведеної на останньому зборі

Юнацька збірна України U-17, що готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи, завершила тренувальний збір, під час якого провела два товариські матчі з командою Вірменії (5:0, 2:0). Підсумки цього збору підбив головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.

— Якщо чесно, то я трохи розчарований рівнем суперника у спарингах, — цитує Олександра Петракова прес-служба УАФ. — Я очікував від вірменської збірної набагато більшого.

— Проте, можливо, є й позитивні моменти?

— Звичайно. У цьому віці в нас поки що немає яскравих футболістів, але найважливіше, що вони хочуть себе проявити, стараються. Одним словом — роботяги. За це я віддаю їм належне. Вони уважно слухають, і хоч у них не завжди все виходить, але вони наполегливо працюють над своїм удосконаленням.

— Перший поєдинок зі збірною Вірменії видався багатим на голи. Чому в другому матчі не вийшло чогось подібного?

— Тому що в першій зустрічі суперник грав більш відкрито, і нам вдалося використати вільні зони в його захисних побудовах. А у другій грі вірмени всією командою окопалися біля свого штрафного. Зламати таку оборону було непросто. У таких ситуаціях потрібний індивідуальний клас виконавців, чим ми поки що похвалитися не можемо. Проте на початку другого тайму команда домоглася комфортної переваги і спокійно довела справу до перемоги.

— Своїми нестандартними діями запам’ятався півзахисник німецького Шальке Богдан Шубін.

— Нічого хлопець, потихеньку приживається в колективі. Шкода, що Богдан не забив пенальті, але добре, що це сталося не в офіційному турнірі.

— Олександре Васильовичу, зважаючи на те, що Динамо не відпустило своїх футболістів, виклик до вашої збірної отримали нові гравці…

— Так. Це воротар Ілля Ольховий, півзахисник Давід Фоменко й нападник Дмитро Шостак. На превеликий жаль, травму отримав голкіпер Шахтаря Тимур Пузанков, який вибув на півтора місяці, тому він не допоможе нам у кваліфікаційних матчах чемпіонату Європи.

Тимур Пузанков.

— В обох матчах ви виставляли однакову основу. Чи говорить це про те, що це стартовий склад, наближений до того, що буде в першому поєдинку кваліфікації, враховуючи відсутність динамівців?

— Ні в якому разі. Я дуже сподіваюся й докладу всіх зусиль, щоб футболісти київського Динамо посилили нашу збірну, і до Португалії ми поїхали з найсильнішими гравцями цього віку. Принаймні для себе я вже визначив склад, який буде готуватися до офіційних матчів.

Нагадаємо, що команда Олександра Петракова готується до кваліфікаційного раунду Євро-2020 (U-17), який проходитиме в Португалії в листопаді поточного року. Там збірна України зіграє з Грузією (13-го числа), Албанією (16-го) й Португалією (19-го).

Жестко Наставник сборной Украины о психологии молодого футболиста: «Есть деньги — купил джип, пошел с телкой в бар, на дискотеку»

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков сентября в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 61 голосов)
  • Эрик Шуранов (Нюрнберг Германия) (23%, 59 голосов)
  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (11%, 29 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (10%, 27 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (6%, 16 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (6%, 15 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер) (5%, 12 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (5%, 12 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер) (4%, 10 голосов)
  • Ян Каранга (Александрия) (3%, 7 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (2%, 6 голосов)
  • Даниил Колесник (Ворскла) (2%, 4 голосов)
  • Станислав Сорокин (Колос) (1%, 3 голосов)

Всего проголосовало: 170

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.