Захисник Динамо Філатов: «Свого часу визнавали і кращим гравцем, і навіть нападником»

Арсеній Філатов, Динамо U-16, 2019

Перед сьогоднішнім стартом у чемпіонаті ДЮФЛУ захисник Динамо U-16 Арсеній Філатов пригадав переможний виступ киян на міжнародному турнірі LFF Independence Cup 2019. Там талановитого оборонця, до речі, було визнано найкращим гравцем змагань

Про переможний фінальний матч із польською Ягеллонією (1:0) на турнірі у Латвії, про своє амплуа й передачі, та старт нового сезону ДЮФЛУ із клубною прес-службою поговорив захисник команди Динамо (2004 року народження) Арсеній Філатов:

— Фінал був дуже емоційним, ми підходили до вирішальної гри більш втомленими: це був п’ятий матч за три дні, навіть тренери в роздягальні це відзначили і підкреслили, що насамперед на полі має бути дисципліна. Якщо будемо її дотримуватися, досягнемо і результату.

— Той поєдинок відрізнявся від зустрічі з поляками на груповому етапі?

— Звичайно. Тоді ми програли через те, що знали, що вже вийшли до півфіналу з першого місця, тому діяли трохи розхлябано, дали слабину і не сконцентрувалися як слід. Це, скоріше, було тренування з підвищеною відповідальністю.

А у фіналі ми вже знали, як проти них краще грати. Тренери звернули нашу увагу на їхні слабкі сторони, та ми й самі пам’ятали, як вони діють. Наставники просили, щоб ми швидко розгортали гру, оскільки, вони більше насичують середину поля. Ми так і зробили, що призвело до голу в їхні ворота: я прийняв м’яч, віддав діагональ на Єременка, той прострілив, а Слесар замкнув — ось і вся атака.

— Після забитого м’яча свідомо віддали ініціативу супернику?

— Так, ми грали по рахунку, нам нікуди було поспішати, знали, що перевага у нас, тому просто «витягували» їх на свою половину поля, а там вже могли ловити їх на контратаках. Словом, просто грали спокійно.

Динамо U-16, ЛФФ, 2019

Переможці! Фото Harvejs Rudzitis.

— Чи приємно отримати нагороду найкращому гравцю турніру?

— Звичайно, приємно. І несподівано. Якщо чесно, думав, що нагороду отримає Ігор Горбач, адже він забив чотири м’ячі на турнірі і всі його обведення були вдалими — він обігравав усіх суперників сам-на-сам, словом, був на висоті.

— Ти вже раніше отримував індивідуальні нагороди?

— Звичайно: і найкращому захиснику, і найкращому гравцю, і навіть найкращому нападнику (посміхається), але це було в дитинстві, зараз уже інший рівень.

— До Києва поверталися з хорошим настроєм?

— Звичайно. У серпні у нас йде підготовча частина до старту сезону, починається чемпіонат України, де ми повинні будемо викладатися на всі 100%.

— Загалом турнір сподобався?

— Так, організація була дуже хорошою — на висоті. Не сподобалося лише, що доводилося вранці рано вставати — о 6.45, але нічого страшного (посміхається).

Тренер хвалить Юрій ДМИТРУЛІН: «Динамівці давно не вигравали турніри, тож у Латвії дуже хотіли стати першими»

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков августа в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо U-19) (20%, 78 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер U-21) (15%, 60 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (14%, 55 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (11%, 44 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (11%, 44 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (9%, 34 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 27 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-19/21) (5%, 19 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла U-19) (4%, 16 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (4%, 16 голосов)

Всего проголосовало: 244

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.