«За рахунку 6:0 динамівці втратили концентрацію. Будемо працювати»

Игорь Костюк, Динамо U-19, 2019

З початку чемпіонату U-19 пройшло лише три тури, а рекорд результативності нового турніру оновлювався вже тричі. На старті любителів голів потішили Маріуполь з Колосом (3:3), а в третьому турі розгулялися аж дві пари суперників

Спочатку голеадорськими навичками похизувалися Десна й Волинь (3:4), а того ж дня тільки під вечір на полі НТБ Маріуполь зійшлися однойменна команда й столичне Динамо. Набили десяток голів, перемогу святкували кияни (8:2), вони й продовжили очолювати турнірку.

Наставник Динамо U-19 Ігор Костюк так прокоментував клубній прес-службі гучну перемогу:

— Вдячний хлопцям, за те, що вони вийшли і в таку спекотну погоду показали максимальну самовіддачу. Вони повністю домінували в грі і на кожній ділянці поля виграли боротьбу і підбори — це радує. Футболісти виконали план на гру, в їх виконанні були хороші, швидкі переходи з оборони в атаку. Наш план спрацював: ми забили швидкий гол, завдяки чому з’явився додатковий вільний простір, який хлопці добре використовували, особливо, у другому таймі, коли розганяли швидкі атаки, і це призводило до взяття воріт.

Артем Шулянский, Динамо U-19, Мариуполь U-19, 3 тур, 2019

Артем Шулянский (№11) был активен, но не забивал. Фото fcmariupol.com.

— Ця гра вийшла легшою, ніж в березні, коли грали в манежі?

— Так, грали інші футболісти, також різниця в тому, що в манежі штучне поле, а сьогодні грали на натуральному. У тому матчі ми пропустили м’яч, потім відігралися, загалом, був хороший поєдинок. Зараз вийшло трохи легше, завдяки тому, що хлопці трохи зміцніли і повністю виконали установку на гру. А того разу не вийшло забити м’яч: в першому таймі були моменти, які ми не реалізували.

— За два пропущені м’ячі не сильно лаяли хлопців?

— Це наслідок розконцентрації, рахунок вже був 6:0, і почалися індивідуальні помилки внаслідок невеликої розслабленості. Це і призвело до пропущених м’ячів, хоча в тих моментах у нас була чисельна перевага — три гравці. Один крізь них проліз, обіграв, був рикошет і вихід один на один. Але нічого страшного, таке у футболі буває. У хлопців в підсвідомості була присутня думка, що ми виграємо 6:0. Будемо працювати над цим.

— Поки у молодіжної команди немає матчів, деякі футболісти U-21 отримують ігрову практику у вас?

— Так. Ряд виконавців, а саме 8 осіб, поїхали до збірної, тому, завдяки паузі у команди U-21, сьогодні задіяли їхніх футболістів: Надольського, Хондака, дали трохи ігрового часу Близниченку, який відновився після травми, щоб він поступово входив в ритм, а Шулянський у нас грав і в минулому матчі.

Джозеф Окоро, Динамо U-19, Мариуполь U-19, 3 тур, 2019

А вот Джозеф Окоро (№3) голом отличился. Фото fcmariupol.com.

— Перший м’яч за U-19 забив Джозеф Окоро, як оціните його гру?

— У тому моменті він не вимкнувся, агресивно пішов до кінця, виграв боротьбу і забив. Для нього це буде додатковим стимулом. Він поступово освоюється і розуміє, на яких швидкостях необхідно працювати. Це футболіст, у якого є потенціал. Як я вже говорив, що все залежить від нього самого: як він ним скористається, і як буде сприймати інформацію. Якщо буде працювати з максимальною самовіддачею, буде і прогресувати.

Новий снайпер Шахтар у Новомосковську дав майстер-клас Дніпру-1, знову забив Абдуллаєв

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.