Шахтар завадив експериментам Єзерського на турнірі у Чехії

Владимир Езерский

Не без проблем та нарікань готувалася збірна України U-18 до сьогоднішнього старту традиційного турніру в Чехії — Меморіалу Вацлава Єжека. Склад виявився не оптимальним, в ньому немає гравців Шахтаря

Точніше, один хлопець — форвард Микита Кулалаєв — значиться гірником, але то — по інерції, футболіст закінчив Академію Шахтаря, не потрапив до команди U-19 й пішов на вільні хліба.

Напередодні подорожі до Чехії головний тренер юнацької збірної України U-18 (футболісти 2002 року народження) Володимир Єзерський розповів прес-службі УАФ про підготовку команди до турніру Вацлава Єжека. Зокрема, торкнувся й кадрових питань.

— Володимире Івановичу, як пройшов перший, і він же останній робочий день перед вильотом до Чехії?

— Для нас важливо було відновити хлопців, оскільки багато хто з футболістів 2002 року народження грав за свої команди U-21 і U-19. Важко за два тренування дати підопічним щось нове. Тим більше, що зараз у нас вийшов якоюсь мірою селекційний збір, на який ми викликали багато нових виконавців.

Нападник Динамо й збірної Володимир Здирко

Звідусіль Єзерський зібрав збірну U-18: із Шахтаря лише один, зате є гравці Першої і Другої ліг, та легіонер із Канади

— Проблеми з викликом футболістів залишаються? Чому в списку тільки один гравець Шахтаря?

— У нас немає жодного футболіста Шахтаря. Наскільки мені відомо, у Микити Кулалаєва закінчився контракт із гірниками, і він зараз перебуває в пошуку нової команди.

А що стосується викликів, то насамперед хочу подякувати всім клубам, які делегували своїх представників до нашої збірної, давши нам при цьому максимум інформації щодо потрібних гравців. На цей збір я хотів запросити й побачити у справі чотирьох виконавців донецької команди, які з різних причин не є основними гравцями нашої збірної. Однак їх не відпустили.

Дебютант «Моєму виклику до збірної України найбільше зраділа бабуся»

— Чи є у вас інформація про майбутніх суперників по турніру Вацлава Єжека?

— Мінімальні відомості про македонців і словаків у нас є. Але я більш ніж упевнений, що й у них будуть експериментальні склади. За рік у нас розпочнуться офіційні змагання, тому ми намагаємося проводити велику селекційну роботу, щоб потім бути повністю готовими до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи.

Не прошли Езерский назвал виновных в неудаче своей сборной — это рефери и пенальти

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.