На Закарпатті учасників турніру нагороджували Андрій Гаваші й два чемпіони світу

Турнір Гаваші, 2019

Яскраве продовження мав й без того видовищний футбольний турнір на честь Андрія Гаваші, що завершився вчора на Закарпатті. Після заключних матчів відбулося нагородження учасників, що тривало понад годину

На Закарпатті 18 серпня відбулися заключні матчі VI міжнародного юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші у вікових категоріях U-15 і U-17. Опісля була традиційна церемонія нагородження. Вона супроводжувалася щирим спілкуванням із самим футбольним ветераном, якому й присвячений турнір, організаторами і численними гостями.

На ужгородському стадіоні Авангард їх було чимало. Одним із почесних «гостей» став кубок, який виграла збірна України U-20 на червневому чемпіонаті світу в Польщі. Його презентували, а також фотографувалися на пам’ять з усіма охочими, роздавали автографи й подарунки тренер тієї славної команди Олександр Петраков і один із найкращих гравців мундіалю динамівець Сергій Булеца, що нині виступає в чемпіонаті УПЛ за Дніпро-1.

Олександр Петраков, Андрій Гаваші, Вадим Костюченко, Сергій Булеца, 2019

Олександр Петраков, Андрій Гаваші, Вадим Костюченко і Сергій Булеца. Фото ffz.org.ua

Він, нагадаємо, народився саме на Закарпатті (у селі Коритняни Ужгорожського району), тож і привіз землякам гостинці: окрім Кубку світу — ще й футболки збірної з підписами гравців та тренерів.

Золото Києву! Динамо не зуміло виграти другу поспіль серію пенальті і віддало перемогу землякам

Українську Асоціацію футболу презентував перший віце-президент Вадим Костюченко. Разом із вищеназваними гостями кращі команди нагороджували перший заступник голови облдержадміністрації, голова ФФЗ Іван Дуран, перший заступник голови обласної асоціації футболу, член виконавчого комітету Української асоціації футболу Мирослав Щербей, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан.

Турнір Гаваші, 2019

Булеца нагороджує Олімпійський коледж U-17. Фото ffz.org.ua

Спершу було відзначено футболістів у номінаціях. Так, кращими воротарями турніру стали Назар Руденко (ОК імені І. Піддубного (Київ), U-17) і Владислав Кравець (Шахтар (Донецьк), U-15). Гравці фіналу: Максим Дячук (Динамо (Київ), U-17), Богдан Петрищенко (ОК імені І. Піддубного, U-17), Євген Янович (Шахтар, U-15), Руслан Задорожний (ОК імені І. Піддубного, U-15).

Окрім індивідуальних нагород почесні грамоти й відзнаки отримали призери змагань, сітки з м’ячами від УАФ — по 4 кращі команди у двох вікових групах.

Турнір Гаваші, Шахтар U-15, 2019

Шахтар U-15 святкує перемогу. Фото ffz.org.ua

На гора! Шахтар з великим запасом переміг киян у фіналі міжнародного турніру

Відзнаки УАФ і футболки збірної з підписами Сергія Булеци та Олександра Петракова отримали, насамперед, уславлений ветеран Андрій Гаваші, тренер Сергія Булеци Валентин Одінцов, голова ФФЗ Іван Дуран. Почесні грамоти УАФ — відомий тренер з Ужгорода Михайло Іваниця, голова Федерації футболу аматорських команд Тячівського району Іван Грабар та Анастасія Пензова (ФФЗ).

Турнір Гаваші, 2019

Ветерани закарпатського футболу. Фото ffz.org.ua

Окремо нагородили (із врученням грошових премій) ветеранів закарпатського футболу: Імре Лендєла, Василя Турянчика, Степана Варгу, Михайла Квака, Томаша Пфайфера, Івана Диковця, Емеріха Майороша, Миколу Телінгера, Миколу Русина, а також головного інженера стадіону Авангард Марію Забруцьку. Вона саме в цей день святкувала день народження (більше фото можна переглянути тут: http://ffz.org.ua/?p=58458).

Повз призи Турнір Bican Cup: навіть переграши Кальярі, динамівці взяли лише сьоме місце, Карпати програли п’яте



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.